Nickerie, maandag 11 april 2005  


Dinanath Jairam nummer drie op NF kandidatenlijst

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft onlangs het besluit genomen Dinanath Jairam naar voren te schuiven als parlementskandidaat voor het district Nickerie. Hij zal de derde positie innemen op de kandidatenlijst van het Nieuw Front.

Bij de kandidaatstelling op 1 april had het hoofdbestuur van de partij besloten drs. Kries Matai te kandideren voor de eerste positie, drs. Niermalkoemar Badloe voor de derde plaats en drs. Kries Brindraben Panday voor de vijfde plaats. Doordat Brindraben Panday zich afgelopen maandag als parlementskandidaat heeft teruggetrokken, kwam deze positie vrij. De partij heeft toen, na ampele overweging, besloten om Jairam, die als schaduwkandidaat op de lijst stond, voor te dragen voor die post.
Er heeft een verschuiving plaatsgevonden op de lijst, waarbij Badloe nu de vijfde positie zal innemen, terwijl Matai zijn eerste positie behoudt. Matai die coördinator is van de VHP in Nickerie, vertelt dat de structuren van de partij in het district het hoofdbestuur zondag in Paramaribo, tijdens de partijraadsvergadering het mandaat hebben gegeven om bij eventuele wijziging zelf een besluit te nemen. Daarvoor hoeft men dus niet naar het district.

Jairam zegt in een reactie hierop dat het Nieuw Front zeker winst zal behalen bij de komende verkiezingen. Hij zal zich samen met de anderen inzetten om het werk dat nog niet af is in de komende vijf jaar af te ronden. Met betrekking tot het vertrek van Liakat Mahawatkhan naar A1 zegt Matai dat het helemaal niet waar is dat de VHP haar achterban heeft verloren. Hij is van mening dat de achterban van de VHP is en blijft.

Wat de uitlatingen van Mahawatkhan aan het adres van de VHP-top betreft, zegt Matai dat die voor zijn eigen verantwoordelijkheid zijn, en dat de VHP niet zal reageren op de beschuldigingen van het voormalig lid.

Bron/Copyright:

,11/04/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics