Nickerie, dinsdag 12 april 2005  


DOUANE ONDERSCHEPT SMOKKELWAAR

Door Ashley Lieveld 

Nickerie - De douane van Nickerie heeft zondagavond tijdens een routine surveillance op de gemaalweg, in de westelijk gelegen polders, een vrachtwagen aangehouden met 121 zakken slijpmeel van 36 kg. per zak. Bij nader onderzoek bleek de slijpmeel afkomstig uit het buurland Guyana te zijn en is via de illegale weg Suriname binnen gekomen.

De souschef van de douane Nickerie, Humphrey Mohamedsaid, verklaarde tegenover Times dat reeds geruime tijd het vermoeden bestond dat de verdachte R.N. die is aangehouden met de smokkelwaar, bezig is met smokkelpraktijken vanuit Guyana naar Suriname. Hij heeft bij de douane een volmondige bekentenis afgelegd. R.N. en de in beslaggenomen slijpmeel zijn aan de politie overgedragen voor verdere afhandeling van de zaak. Mohamedsaid deelde ons verder mee dat gezien het tijdstip van de aanhouding, omstreeks tien uur ís avonds, de verdachte al buiten zijn boekje gegaan is en hij ook geen documenten kon overleggen.

Het is bekend dat ingaande 15 maart 2005 er een vaste aanmeerplaats is aangewezen voor de boten die de back-trackroute onderhouden. Daarnaast is er ook een vaste tijd waaraan de boothouders zich dienen te houden en wel van 07.00u tot 18.00uur. Alle activiteiten die na dat tijstip plaatsvinden tussen Guyana en Suriname, op de Corantijnrivier, zijn illegaal. De mensen die tussen 07.00 en 18.00u de oversteek doen moeten documenten overleggen en indien zij goederen hebben moeten die ook worden aangegeven. Gezien het feit R.N. aan geen van deze zaken heeft voldaan, is het duidelijk dat hij zich aan smokkel heeft schuldig gemaakt.

Ashley Lieveld

Bron/Copyright:

NNet / Suriname Times

,12-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics