Nickerie, dinsdag 12 april 2005  


Cricketcompetitie in Nickerie afgesloten

door Richenel Small

Nickerie - Op zondag 10 april vond de uitreiking plaats van de kampioenstrofee aan BICC, de club die de vorige week ongeslagen het kampioenschap van het district Nickerie in de wacht sleepte. Voorafgaand aan de plechtigheid speelde de club een vriendschappelijke interland tegen de Cricket Club Nieuwegein, Nederland (CCN).

Op de foto neemt BICC captain “Rasta” Graham de kampioenstrofee en symbolisch een trainingspak in ontvangst van de voorzitter van de Cricket Bond  Nickerie, Nirmal Badloe.

CCN bestaat uit voornamelijk cricketers afkomstig uit Nickerie. De kampioensploeg ging eerst aan bat en maakte 112 runs in de toegemeten 30 overs. De speler R. Basant van BICC was beste batman met 54 runs. De bowler Bisoen Jainarain van CCN die binnenkort 60 jaar wordt, leverde een uitzonderlijke prestatie door een record aantal wichets van 8 te nemen voor het weggeven van slechts 15 runs. CCN ging daarna aan bat en kwam niet verder dan 81 runs all out.

Op zaterdag 9 april speelde CCN ook een wedstrijd tegen de club Flamingo van Nickerie. De Nickeriaanse club ging eerst aan bat en maakte 115 runs. CCN die hierna de gelegenheid kreeg om te batten kwam tot 96 runs all out. Bij deze wedstrijd deed zich een probleem voor. De gasten waren namelijk de mening toegedaan dat er nog 2 overs te spelen waren en dat zij door het niet spelen hiervan de mogelijkheid is ontnomen om de wedstrijd te kunnen winnen.

Na de wedstrijd van gisteren vond een plechtigheid plaats, waarbij naast de prijzen ook sportmateriaal is overhandigd aan het team van BICC. Dit team zal op zondag 17 april het district Nickerie mogen vertegenwoordigen bij spelen van het kampioenschap van Suriname tegen de cricketclub Amar Shaktie in het Dr. Snellenpark.   

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,12-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics