Nickerie, donderdag 14 april 2005  


Nieuwegein Cricketclub verliest in Nickerie

dWT - Beta Debedien

Nieuw-Nickerie - Nieuwegein Cricketclub uit Nederland heeft in het weekend twee vriendschappelijke cricketwedstrijden afgewerkt in district Nickerie. En daarvan eindigde onbeslist, en de andere werd verloren.

De wedstrijd Nieuwegein tegen Flamingo werd overschaduwd door een blunder van de umpires. Door hun handelen had de Nederlandse club, die voor het overgrote deel uit veteranen bestaat, twee overs minder gebat. De organisatie besloot de wedstrijd daarom als ongeldig te verklaren. Flamingo ging eerst aan bat en noteerde een score van 115 runs all out in 26 overs. Nieuwegein noteerde 96 runs.
In de tweede wedstrijd was de British Indian Cricket Club (BICC), de cricketkampioen van 2005 van Nickerie, te sterk voor Nieuwegein. BICC kwam in 30 overs tot 112 runs all out. De Nederlandse gasten kwamen niet verder dan 87 runs all out. Veteraan Bisoen Jainarain van Nieuwegein baarde zowel tegen Flamingo als BICC opzien. Hij pakte namelijk veertien wickets, waarvan acht tegen BICC en zes tegen Flamingo.
Nieuwegein toonde zich ook gul tijdens haar verblijf in het rijstdistrict. De club schonk een tenue aan BICC, en aan de jeugd werden bats en ballen geschonken. Nieuwegein denkt volgend jaar opnieuw Nickerie te zullen aandoen.

 

Bron/Copyright:

,14/04/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics