Nickerie, vrijdag 15 april 2005  


Stalweide kwestie hoog op agenda van veehouders in Nickerie

Geplaatst: 15/04/2005

Nickerie- Door de ontstane commotie bij de Vereniging van Veehouders in Nickerie rond de genomen maatregel van de minister van LVV, Geetapersad Gangaram Panday, omtrent de toe-eigening van het derde blok van de tweede stalweide, heeft het bestuur gemeend dit als agenda punt te plaatsen op een algemene ledenvergadering op 16 april.

Tijdens de vergadering, die aan de Landingstraat zal worden gehouden, zal ook gesproken worden over het overtreden van het vonnis van de kantonrechter. Volgens de vereniging is het ministerie van Regionale Ontwikkeling als het ministerie van LVV in gebreke geweest om het vonnis van de kantonrechter Ewald Ombre van 27 januari in de zaak van de vereniging tegen de staat en de gevoegde partijen na te leven. De rechter heeft de staat verboden om het bestuur te verhinderen bij activiteiten op de stalweide. Het eerste en het tweede blok van de stalweide houdt industrieel en rijstmagnaat Imro Manglie bezet.

De vereniging exploiteert twee stalweiden. Een in de Corantijnpolder en een in de Van Drimmelpolder. Ook zal de vereniging de datum vaststellen waarop er nieuwe bestuursverkiezingen zullen worden gehouden. Binnenkort zal de vereniging worden ondergebracht in een nieuw kantoor. Op die dag zal de vereniging overgaan tot royement van enkele leden.

Humphrey Dundas

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,15-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics