Nickerie, maandag 18 april 2005  


Finalewedstrijden Kinderboekenfestival 2005 in Nickerie

18/04/2005

Nieuw-Nickerie - In het Volkstheater te Nieuw Nickerie barstte op donderdag 14 april rond 16.00 uur een gejoel los van alle scholen waarvan leerlingen aan de finalewedstrijden ‘Voorlezen en Vertellen' meededen. Het KBF-lied voor 2005 werd uit volle borst gezongen en de spandoeken van de O.S. Zeedijk en de O.S. Klein Henar gingen vol vuur de lucht in.

Voordat de finalisten het podium betraden, werden de uitslagen bekendgemaakt van de teken- en schilderwedstrijd, de wedstrijd ‘verhalen schijven' en de wedstrijd ‘gedichten schrijven'. De prijswinnaars mochten een individuele prijs in ontvangst nemen en de schoolprijs bestaande uit een pakket tuingereedschappen, zal bij de opening van het KBF-Nickerie op 20 april worden uitgereikt. Vervolgens werden de juryleden aan het publiek voorgesteld en mochten de voorlezers in categorie A en B hun stuk voorlezen. Vermeldenswaard is dat er ook 3 leerlingen uit het district Coronie aan de finale ‘Voorlezen en Vertellen' deelnamen. Na de uitslag van het onderdeel Voorlezen, volgden de finalisten van het Vertellen.

 

De uitslagen zijn als volgt:

Tekenen / Schilderen
Categorie A
1.         O.S. Bacovendam               Chatta Parwesh
2.         O.S. Laigsingh                     Ryana Warsodimedjo
3.         O.S. Zeedijk                         Ardhiano Soedirman
Categorie B
1.         O.S. Bacovendam               Satjin Nagesar
2.         O.S. Zeedijk                         Jogray Datadin
3.         O.S. S.H. Kisoensingh        Adhin dharmindra
 

Gedichten schrijven
1.         O.S. II Nw.NIckerie               Simone Goodelt

Verhalen schrijven
1.         Bueno Bibazschool              Sandhya Saltani
2.         Mulo Paradise                       Naomi Dihardjo

Voorlezen
Categorie A
1.         O.S. Longmay                      Germaine Bangsadjiwa
2.         O.S. Zeedijk                          Karin Djosento
3.         St. Claraschool                     Amber Boermeester
Categorie B
1.         O.S. Totness                         Larisa Davids
2.         St. Claraschool                     Dave Dipoikromo
3.         Spangenbergschool            Ashna  Devi Soekha

Vertellen
Categorie A
1.         O.S.    Laigsingh                  Sharilyn   Pontjosentono
Categorie B
1.         O.S. Totness                         Charissa Sedoc
2.         O.S. Longmay                       Kaith Sanmoestam
3.         Mulo I, Bueno Bibazschool  Sandhya Saltani
 

De spannendste wedstrijden vonden plaats op vrijdag 15 april , eveneens in het Volkstheater, met name de Declamatie- en de Musicalwedstrijd. Al om 15.15 uur was de omgeving van het Volkstheater volgestroomd met deelnemers, krakers en overige belangstellenden. Leerlingen van de ver gelegen scholen zoals Wageningen, Klein Henar, Hamptoncourt en Paradise waren met bussen richting Nieuw Nickerie getogen. Al voor aanvang bleek dat het Volkstheater te klein was voor zo een groot evenement. Het was zo druk dat mensen zich tevreden moesten stellen met een staanplaats buiten het theater. De sfeer was heel gezellig ; het enthousiasme van zowel de leerlingen als van de ouders en de leerkrachten was merkbaar. De declamatiewedstrijd leverde het volgende resultaat op:
 

Categorie A:
1.      O.S.Paradise: Roshnie Paltie
2.      O.S.I Wageningen: Rochelle Biswane
3.      St.Claraschool: Depa Currie

Categorie B:
1.      O.S.Klein Henar: Rianto Troenokromo
2.      Spangenbergschool: Rachel Soejoto
3.      St.Claraschool: Christina Bauman

De Musicalwedstrijd was de spannendste van alle. In prachtige kostuums en aangepaste zelfgemaakte decors hebben alle Musicalgroepen een duidelijke boodschap over de zorg voor het milieu weergegeven door middel van drama, zang en muziek. De Spangenbergschool eindigde op de eerste plaats met de Musical ‘Wan krin kondre na wan moi kondre'. Op de tweede plaats eindigde de St. Claraschool met de Musical ‘Het verdriet van moeder aarde'. Nummer drie werd O.S.III Nickerie met ‘Mensensmet is rattenpret'. Vermeldenswaard is dat de uitbeelding van de aarde door deze groepen zeer origineel was. De school met de meeste prijzen is geworden, de St.Claraschool; de O.S.Totness uit Coronie en de O.S. Bacovendam behaalden beide twee kampioensprijzen.

Op woensdag 20 april om 17.00 uur zal  tijdens het KBF-Nickerie een optreden plaatsvinden van alle kampioenen die op 14 en 15 april bekend geworden zijn. De voorbereidingen van de KBF-activiteiten in het district Nickerie zijn gecoördineerd door de afdeling Algemene Onderwijs Bibliotheek van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV) onder leiding van de dames Reding en Tjon A San.

De scholen die zich voor een bezoek aan het festival hebben geregistreerd, kunnen hun toegangsbewijzen nog tot en met dinsdag 19 april ophalen bij de Algemene Onderwijs Bibliotheek aan de Wixstraat. Ook de Nickeriaanse ouders en leerkrachten zullen in verband met het Kinderboekenfestival Nickerie 2005 in de gelegenheid zijn dinsdag een creatieve workshop bij te wonen om 19.00 uur in de Parochiezaal aan de G.G.Maynardstraat.

Het Kinderboekenfestival wordt officieel geopend op woensdag 20 april om 9.00 uur op het terrein van Bikini aan de Waterloostraat. Er zijn zowel voor de onderbouw- en bovenbouwleerlingen van de lagere scholen als voor de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het V.O.J. boekenactiviteiten, inhoudelijke thema-activiteiten en creatieve leesbevorderingsactiviteiten. De activiteiten lopen tot en met vrijdag.

 

Bron/Copyright:

,18-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics