Nickerie, maandag 18 april 2005  


Politie voorkomt verbranding foto LVV-minister

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - Door kordaat optreden heeft de politie van Nieuw-Nickerie afgelopen zaterdag voorkomen dat een foto van minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) in het openbaar werd verbrand. Ook andere stukken zijn tijdens een algemene ledenvergadering van de Veehoudersvereniging van Drimmelen- en Corantijnpolder aan de Landingstraat te Nieuw Nickerie van verbranding gered.

Volgens verklaringen van enkele veeboeren was Shammie Ramdhan, hoofdbestuurslid van de veehoudersvereniging, bezig samen met enkele veeboeren de zaak voor te bereiden. Twee politiemannen die ter plaatse aanwezig waren om orde en rust te handhaven, merkten op een gegeven moment op dat men bezig was een kennelijk onoorbare handeling voor te bereiden. De omstanders werd gevraagd wat de bedoeling was van het met een draad aan een stok vastbinden van de foto van de bewindsman en andere papieren. Omdat geen duidelijk antwoord werd verkregen, hebben de betrokken politiemannen contact gezocht met het bureau voor assistentie. De foto alsmede de andere stukken werden in beslag genomen.
Bramdew Rampadarath, secretaris van de veehoudersvereniging, weerspreekt beschuldigingen aan het adres van de bestuursleden. Volgens hem kan nooit sprake zijn geweest van het verbranden van een foto en andere stukken door bestuursleden. Hij voerde het woord toen het voorval zich voordeed. Bij het overig bestuur is ook niet bekend wie de opdracht zou hebben gegeven om dat te doen, zegt Rampadarath. Elfriet Metroos, Gewestelijke Politie Kommandant, zegt desgevraagd aan de Ware Tijd dat de politie genoodzaakt was om op te treden en het materiaal in beslag te nemen. De politie zal nooit toestaan dat foto's en belangrijke stukken van politieke tegenstanders in het openbaar worden verbrand, zegt hij. De politie moet erop toezien dat alles op richtige wijze verloopt en zal alleen al op grond daarvan niet toestaan dat welke organisatie of welk individu ook anderen in het openbaar op deze manier beledigt.
In een reactie zegt parlementsvoorzitter Ramdien Sardjoe dat het een bewijs is dat dit bestuur geen goede bedoelingen heeft met de leden en uit is op eigenbelang.
Minister Geetapersad Gangaram Panday die ook in het district vertoefde voor een werkbezoek, heeft zich laten informeren over de handeling van het bestuur. De veeboeren hebben hem gerapporteerd dat het om een vergadering ging van een bepaalde politieke combinatie. Volgens de bewindsman heeft men hem met deze daad "niets gedaan". De landbouwminister zal zich blijven inzetten in het belang van de veeboeren die hij wil accommoderen op een stuk terrein groot 370 hectare dat bekend staat als het zogenaamde derde blok.

Bron/Copyright:

,18/04/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics