Nickerie, donderdag 21 april 2005  


Kinderboeken Festival Nickerie van Start

Geplaatst: 21/04/2005

Nickerie - Gisterochtend is in Nickerie het kinderboekenfestival van start gegaan. De publieke belangstelling was goed te noemen. Reeds vroeg in de morgen togen scholieren van Nickerie richting Waterloostraat, waar het geheel is georganiseerd op het welbekende Bikini complex. Het festival duurt tot en met vrijdag 22 april.

Foto: DC Hein Ramnewash neemt het 17e boek van schrijver Gerrit Barron in ontvangst.

Districtscommissaris Hein Ramnewash die dit festival voor geopend verklaarde, zei vereerd te zijn om dit te mogen doen, daar het ook voor de eerste keer is dat zoiets wordt georganiseerd. Hij prees de organisatie ondanks een financieel tekort, voor de moed die zij heeft genomen om Nickerie toch nog aan te doen met dit festival. Vele enthousiaste scholieren genoten samen met hun schoolleiders van de verschillende activiteiten. Tijdens de speeches presenteerde de schrijvers Gerrit Barron ook zijn zeventiende boek getiteld: ‘De kleine Jaggernath’. Aan Ramnewash overhandigde hij het eerste exemplaar, waarna hij ook enkele andere aanwezigen blij maakte door ze ook een boekje aan te bieden.

Gedurende de festivaldagen zullen duizenden scholieren van Nickerie ernaar toe gaan om het festival in schoolverband te bezoeken. Uit verschillende reacties van de scholieren is te concluderen dat zij zoiets voor het eerst meemaken en dat zij enorm onder de indruk zijn van dit festival. Voorts kwam ook naar voren dat iets dergelijks zeker een jaarlijkse evenement voor Nickerie mag zijn. De ambassade van Nederland heeft ook behoorlijk bijgedragen aan dit gebeuren.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,21-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics