Nickerie, donderdag 21 april 2005  


PPP-lijsttrekker Kurban vindt overheidsdiensten Nickerie stiefmoederlijk

Geplaatst: 21/04/2005

Nickerie - De uit Nickerie afkomstige PPP-kandidaat Stanley A. Kurban zei in een interview met de krant dat hij ervoor zal staan om te strijden voor een beter bestaan voor land en volk. Met een top of the line partijprogramma welke per district is samengesteld, zal de PPP trachten om steeds bij te dragen aan een positieve economische ontwikkeling voor ons land.

Foto: DNA-lijsttrekker Amien Stanley Kurban

Zo zegt Kurban dat er een speciale programma gericht is op de verdere ontwikkeling van Nickerie. Hij wilde echter niet op ingaan wat er allemaal in staat. Wel gaf hij mee dat er zeker landbouw alternatieven zijn, die Nickerianen in staat zullen stellen om los van de rijstbouw, ook te doen aan pomtayer- en sojateelt. De PPP-DNA-kandidaat gaf verder ook aan dat bij regeermacht, zijn partij niet zal azen op ministeriële posities, omdat de PPP niet van plan is om zoals de huidige regeerders, ministers steeds weer in bescherming te nemen wanneer zaken fout dreigen te gaan. Bij eventuele samenwerking zegt Kurban dat de partners de PPP zullen moeten accepteren met haar partijprogramma.

Middels het uitvoeren van zaken uit het programma zal genoegen genomen worden van de partners die ministeries onder hun beheer zullen hebben. Indien zij geen invulling geven aan de uitvoering van de wensen van het PPP- programma zal de partij onherroepelijk afstand doen van zijn partners. Hij wijst op een recente geval over eventuele gerommel binnen OW, waar de Frontpartners mekaars vuile was steeds proberen te beschermen. Dit vindt Kurban niet positief voor ons land. Wanneer iets fout is, moet dat aangepakt worden en wie niet deugt, moet opstappen en plaats maken voor een ander die het wel wil en kan doen in landsbelang en niet in eigen belang.

Kurban tipte ook dat de PPP, ongeacht het verkiezingsresultaat, een vijftigtal bedrijfsplannen zal presenteren aan de bevolking die iets wil doen binnen de samenleving. Hij sprak de hoop uit dat er weer een spin-off van de landbouw zal zijn zodat de landbouwers een beter bestaan kunnen leiden. In zijn ogen heeft de huidige regering echt niet veel kunnen doen, maar heeft wel de inflatie en de dollarkoers voorlopig in toom kunnen houden. Of dit een verkiezingsstunt is, zal echt wel blijken na 25 mei. De PPP-propaganda blijft gebaseerd op diversificatie van de landbouw. Voorts is de PPP ook een grote voorstander van het decentralisatieproces dat stapvoets op gang is gekomen met degelijke politieke backing. Volgens Kurban, van huis uit economieleraar, moet de districtscommissaris rechtstreeks worden gekozen door de districtbewoners en niet bepaald worden door Paramaribo. Ook moeten betaalde belastinggelden in Nickerie wordt uitbesteed.

Hij denkt hierbij aan een goede gezondheidszorg en bejaardenzorg. Voorts moet de infrastructuur drastisch aangepakt kunnen worden met deze belastinggelden. Over de landbouwsector zei Kurban dat er een nultarief moet komen op de inputs waardoor de kostprijs gedrukt kan worden om beter te kunnen concurreren met anderen op de markt. Kurban baart zich ook ernstige zorgen over de zeer stiefmoederlijke behandeling van de verschillende overheidsdiensten in Nickerie. ‘Mensen werkzaam bij de verschillende overheidsinstellingen, beschouwen zich vaak als te zijn halfgoden en zijn ook vaak onvriendelijk’, meent Kurban.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,21-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics