Nickerie, vrijdag 22 april 2005  


Verschuivingen na indiening kandidatenlijsten in Nickerie

 

Door Richenel Small

 

Nickerie - “De KTPI Nickerie is aan het groeien in Nickerie. Dagelijks komen er mensen, die van andere partijen overlopen, om zich te laten registreren bij de partij”. Dit verklaart DNA kandidaat van de Volksalliantie voor Vooruitgang(VvV) Hendrik Somoredjo aan Times.

 

Somoredjo is door de KTPI gekandideerd op de kandidatenlijst van VvV in het district Nickerie. Hij zegt te weten dat deze mensen uit de Pertjajah Luhur (PL) zijn gestapt uit ontevredenheid met de positionering van Jolanda Tjon sieuw-Djasman, door PL op de Nieuw Frontlijst van Nickerie.

 

In tegenstelling tot wat de KTPI topper in Nickerie verklaart, beweert Jolanda Tjon Sieuw-Djasman dat zij binnen haar gelederen niet heeft kunnen merken dat er mensen zijn overgelopen naar andere partijen. Zij is ervan overtuigd dat er een hechte eenheid is in de partij en dat zij juist aan het groeien zijn.

 

De delegatie van het Nieuw Front bij de indiening van kandidatenlijst op zaterdag 9 april. Tweede van rechts Jolanda Tjon Sieuw - Djasman, zittend naast het DNA lid Carmelita Ferreira. Minister Keremchand Rahoebarsingh van PLOS was er om de groep de ondersteunen Reachtsonder: Nirmal Badloe.

Ook Harriet Ramdhin, lijsttrekker van de VvV in Nickerie, over wiens kandidering ook enige commotie was ontstaan, zegt dat er niets aan de hand is. De lijsttrekker van de VvV Nickerie geeft toe dat er in het begin enige deining was ontstaan rond haar positionering op de kandidatenlijst. Ramdhin: “Er waren in het begin wel mensen die het niet eens waren met mijn positionering op de kandidatenlijst van de VvV, maar zaken zijn besproken en men heeft zich erbij neergelegd”. Ramdhin zegt aan Times dat er altijd mensen zullen zijn die het niet eens zijn met de beslissingen die er genomen worden.

 

Na het indienen van de kandidatenlijsten op zaterdag 9 april jl. leek het alsof de hel los brak binnen enkele politieke partijen en combinaties vanwege de kandidering van sommige personen. Binnen de VvV Nickerie waren het Harriet Ramdin, lijsttrekker en Brian van Tholl, beiden van DNP-2000, die volgens insiders niet gewild waren bij de achterban. Bij het NF was dat Tjon Sieuw die binnen haar partij PL voor enkele ontevreden leden niet de juiste persoon was. Men vond in PL verband dat er andere genomineerden waren die de positie konden invullen. Bij de VvV hadden velen de heer Tawjoeram gezien als lijsttrekker. Dat er wel degelijk ontevredenheid bestond bij de VvV is te merken aan het overlopen van de heer Tawjoeram, DNP topper in Nickerie, die zichzelf ook als kandidaat had gezien.

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,19-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics