Nickerie, maandag 25 april 2005  


Landbouw afdeling PPP start met opkoop van natte padie

Geplaatst: 25/04/2005

Nickerie -  De PPP heeft een aanvang gemaakt met de opkoop van natte padie vanaf het veld voor de prijs van 10 U$ per baal van 80 kg. Dit geldt alleen voor arme boeren en niet voor groot grondbezitters. Deze padie zal worden verwerkt in Nickerie en een groot deel van de rijst zal worden verkocht in de verre binnenlanden en bestemd zijn voor export.

De landbouw afdeling van de PPP, de stg. Arros Blanco, is belast met de opkoop en distributie van deze padie opkoop en de verwerking. Momenteel krijgen de boeren slechts SRD 23 per baal, veelal op krediet van de traditionele grote opkopers. Voor het eerst in Suriname wordt zon hoge padieprijs, in nota bene, vreemde valuta betaald. Landbouwers hebben tijdens de vergadering van de PPP zaterdag en vrijdag te Hamptoncourtpolder dit initiatief verwelkomd. De voorzitter Surinder Mungra sprak van een historische doorbraak en hoopt dat de overige padie-opkopers Arros Blanco zullen navolgen.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,25-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics