Nickerie, dinsdag 26 april 2005  


Kinderboekenfestival Nickerie trok meer dan 15000 bezoekers

Geplaatst: 26/04/2005

Nickerie - Zaterdag is het kinderboekenfestival in Nickerie met succes afgesloten. Dit gebeurde officieel met het strijken van de Surinaamse vlag door Guno Meye, die ook zat in de organisatie. Tijdens dit driedaagse festival hebben zowel leerlingen van de GLO/VOJ- scholen dit festival in schoolverband bezocht. Ook de volwassenen kwamen tijdens dit evenement behoorlijk aan hun trekken. Het festival had als thema: Milieu.

Foto: Twee Nickeriaanse meisjes die zichzelf lieten verven. De kinderen zijn behoorlijk aan hun trekken gekomen tijdens dit festival.

De slogan die erbij hoorde luidde: ‘Waar je woont of waar je komt, houd de aarde steeds gezond.’ Agnes Ritfeld van de Nationale Stichting Boeken Festival en tevens vertegenwoordiger van de Stichting Projecten Christelijke Onderwijs Suriname klonk enorm tevreden. Zij heeft het festival in Nickerie beschreven als een prachtige, heerlijke en gezellige sfeervolle happening. De mensen in Nickerie zijn volgens haar erg leergierig. Ook vond zij dat de leerlingen zich keurig en netjes hebben gedragen, wat enorm wordt geprezen in de organisatie. Behalve de stands uit Paramaribo waren er ook een paar stands van Nickerie zelf. Het totaal aantal stands bedroeg 40.

Ook heeft Ritfeld genoten van de vlotte participatie van de leerlingen, die op keurige manier zelf gedichten en verhalen op een heel luchtige manier hebben gepresenteerd. Ritfeld vindt dat Nickerie veel jonge talenten heeft, die zeker de kans dienen te worden gegeven om zich verder te profileren.

Zij deed een beroep op vooral het Nickeriaans bedrijfsleven om goed in te spelen op dit soort educatieve activiteiten om ook hun bijdrage te leveren. Voorts heeft de organisatie ook assistentie gehad van een aantal vrijwilligers, zei Agnes Ritfeld. Het kinderboekenfestival zal ook moeten gaan naar de kinderen van de andere districten. Het festival in Nickerie was goed voor meer dan 15.000 bezoekers. Het kinderboekenfestival werd voor het eerst georganiseerd door de Stichting Projecten, PCOS, in november 1999, terwijl de Nationale Stichting kinderboekenfestival is opgericht in december 2002.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,26-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics