Nickerie, woensdag 27 april 2005  


Drinkwaterprobleem Toekomstweg Nickerie opgelost

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - "We hebben in de afgelopen vijf jaren niet stilgezeten, maar we zijn bezig geweest in het hele land om de problemen van de mensen op te lossen, hetgeen betekent dat we ook in het district Nickerie heel wat projecten hebben uitgevoerd in de afgelopen periode."

Dit zei parlementariŽr Carmelita Ferreira gisteren bij de aanvang van de rehabilitatie van het waterleidingnet in de Toekomstweg te Groot Henarpolder. Ferreira gaf daarbij het officiŽle startsein voor de aanleg van nieuwe waterleidingbuizen over een lengte van ongeveer 700 meter. Meer dan 35 gezinnen (ongeveer 130 mensen) waren langer dan 20 jaren verstoken van goed en gezond drinkwater. De buizen zijn in de afgelopen jaren vernietigd door het zwaarmaterieel dat over de Toekomstweg gaat. De mensen hebben in het verleden vaker aandacht gevraagd van de verschillende overheidsinstanties om een oplossing te vinden voor dit probleem, maar zonder resultaat, zegt buurtbewoner Moenie Bhagiratie. Hij is blij voor de plaatselijke gemeenschap dat ze na jaren weer aangesloten zal zijn op het waterleidingnet van de Dienst Watervoorziening van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Bhagiratie is de mensen die achter dit project hebben gezeten bijzonder dankbaar. Volgens hem hebben de buurtbewoners dit probleem recentelijk voorgelegd aan assemblťelid Ferreira. De parlementariŽr heeft er gelijk werk van gemaakt om een oplossing te brengen in de hele situatie. Ze heeft contact opgenomen met de leiding van de Dienst Watervoorziening van het Ministerie in Paramaribo. Na gesprekken werden de nodige materialen besteld en aangevoerd naar het district. Gisteren zijn de werkzaamheden begonnen. Ferreira benadrukt dat het in deze niet om eenpolitieke stunt gaat. Ze vindt het belangrijk dat mensen overal in het land worden voorzien van goed en gezond drinkwater. Naast dit project heeft de afdeling van het Ministerie in de afgelopen dagen in andere woongebieden het drinkwaterprobleem ook opgelost. Op deze lokaties zijn de kapotte waterleidingbuizen hersteld. De buurtbewoners hebben de parlementariŽr gevraagd de Toekomstweg te rehabiliteren, omdat in de regentijd de weg onbegaanbaar wordt, waardoor schoolgaande kinderen en ouderen vaker lange afstanden moeten afleggen om de verharde hoofdweg te bereiken. Vernomen wordt dat het Ministerie van Regionale Ontwikkeling de administratie reeds rond heeft om de dichtbij liggende Duytsweg te rehabiliteren. Het werk is gegund aan de aannemer Dijksteel, die simultaan enkele wegen in Wageningen zal herstellen. Vernomen wordt dat de aannemer de komende week begint met de werkzaamheden.

Bron/Copyright:

,27-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics