Nickerie, donderdag 05 mei 2005  


Geestelijke leiders willen ingrijpen dc Ramnewash

NIEUW-NICKERIE - Geestelijke leiders hebben gisteren bij districtscommissaris ( dc) Hein Ramnewash erop aangedrongen ‘zakelijk' in te grijpen om de gevallen van zelfdoding in het district Nickerie te helpen terugdringen. In de afgelopen vier maanden hebben negen personen uit deze gemeenschap een eind gemaakt aan hun leven. "We kunnen op deze manier niet verder gaan," zegt pandita mevrouw Tara Badloe. De pandita vindt dat de werkgroep die in de maand februari geďnstalleerd is door de dc, wat assertiever te werk moet gaan bij het aanpakken van dit probleem.

De dc is ook geattendeerd op de manier hoe men in het district met mensenlevens omgaat. De geestelijken hebben in het bijzonder de aandacht van Ramnewash gevraagd voor het geval dat zich recent heeft voorgedaan, waarbij de 22-jarige Prewien Raghunath op gruwelijke wijze om het leven is gebracht; van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor.
De geestelijken willen dat de moordenaars, wanneer ze zijn opgespoord, forse straffen opgelegd krijgen. Ook vinden ze het onkies dat door een plaatselijk mediabedijf schokkende beelden zijn getoond van het ontzielde lichaam van het slachtoffer dat op zulk een gruwelijke wijze om het leven is gebracht. Volgens hen zijn kinderen uit de gemeenschap, na het zien van de beelden, nu heel angstig geworden; ze praten dagenlang over dat onderwerp en dat kan toch niet de bedoeling zijn, zegt Badloe. Ze ziet graag een gezonde samenleving, waar men respect heeft voor het leven. De gemeenschap wil dat deze zaak snel wordt opgelost.
Volgens Jeevan Raghunath, vader van het slachtoffer, weet de familie zich geen raad meer, omdat het lichaam nog steeds niet voor begrafenis is vrijgegeven. Hij zegt begrip te kunnen opbrengen voor de houding van de politie die de zaak nog in onderzoek heeft, maar voegde eraan toe dat zijn vrouw en kinderen dit niet kunnen verwerken. De onzekerheid waarin ze verkeren beďnvloedt hun gezondheid, die zienderogen achteruit gaat.
Dc Ramnewash heeft in sterke bewoordingen zijn afkeuring uitgesproken over moord in het algemeen en de brute moord die onderwerp van gesprek was, in het bijzonder. Ook het vertonen van de tv-beelden werden door hem afgekeurd. Anderzijds is hij blij dat er religieuze groepen zijn die zich willen bemoeien met gevallen van zelfmoord. Hij vindt de toestand zorgwekkend.

Bron/Copyright:

,05/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics