Nickerie, vrijdag 06 mei 2005

Finalisten ‘Pa Wilo' Opo Frey zangvogeltoernooi bekend

NIEUW NICKERIE - De twa twa's van Marlando Kartonidjojo en Sham Hira hebben in het weekeind in Nickerie de finale bereikt van het ‘Pa Wilo' Opo Frey zangvogeltoernooi. De finale wordt zondag afgewerkt op het Volksplein in het rijstdistrict.

De zangvogel van Kartonidjojo won in de halvefinale van Carl Ristie met 88-59, en de twa twa van Hira versloeg in de andere halve finalewedstrijd met 134-106 de zangvogel van Richenel Small. In dit toernooi heeft de twa twa van Hira tot nu toe de hoogste score neergezet, en wel 189 slagen in een tijd van vijftien minuten. Hij maakt verder een goede kans op het behalen van het kampioenschap. Voor de bezetting van de derde plaats zal er strijd geleverd worden tussen de twa twa’s van Ristie en Small.

In de rowtie klasse won de zangvogel van Winston Banai met 10-4 van Ashok Sardha, en bereikte daardoor de finale. De rowtie van Banai zal het in de finale opnemen tegen die van Stanley Resodikromo I, die niet in actie kwam. Voor de bezetting van de derde plaats zal de strijd gaan tussen de zangvogels van Sardha en Resodikromo II. Van bondsvoorzitter Richenel Small van de Zangvogelbond Nickerie (ZBN) vernam de Ware Tijd dat hij een uitnodiging heeft ontvangen van de Surinaamse Zangvogel Bond (SZB) voor een gesprek op 22 mei in Paramaribo. Naar zeggen van Small is er positief gereageerd op de invitatie.