Nickerie, vrijdag 06 mei 2005

Vitesse opnieuw voetbalkampioen in Wageningen

door Beta Debedien

Wageningen - Vitesse is zaterdag voor de derde keer op rij voetbalkampioen van de Wageningen Sportbond (WSB). De Richenel Trustfull-wisseltrofee is nu dus eigendom van de ploeg. De kersverse kampioen sloot de competitie na veertien duels met 35 punten af op een gedeelde eerste plaats met Flamingo, waardoor er een beslissingswedstrijd nodig was om de kampioen te bepalen.

Vitesse was in de beslissingwedstrijd met 4-2 de betere ploeg. Flamingo kwam door middel van een doelpunt in de negende minuut van Donald Sabajo op voorsprong. Vitesse bleef ondanks het tegendoelpunt betere aanvallen opzetten. Na enkele gemiste kansen gelukte het Jamer Dada ploegen na een half uur op gelijke hoogte te brengen. Nog vóór rust bracht Gillion Detimo, Vitesse op 2-1.
Flamingo gooide na de interval alles in de aanval om de gelijkmaker te scoren. Zijn hard werken werd in de 60ste minuut beloond toen Jermain Windzak de stand op 2-2 bracht. Vitesse wilde de titel niet aan zich voorbij laten gaan en herstelde zich. Hij voerde de druk in de resterende minuten op en dat leverde hem twee doelpunten op. Orfeo Milano bracht de stand enkele minuten voor het einde op 3-2 alvorens Detimo met zijn tweede goal van de wedstrijd de winst veiligstelde voor Vitesse. Tuna sloot de competitie met 27 af op de derde plaats, gevolgd door De Ster met 24, Dynamo met 18. Nummer zes is Arsenal met 14 punten. Guaranie en Bintan Merah eindigden respectievelijk op de zevende en achtste plaats met drie punten elk. De prijsuitreiking vond gelijk na de wedstrijd plaats. Etiëne Maatsen van Tuna werd topscorer met 23 doelpunten, en Revelino Lieveld van Vitesse werd uitgeroepen tot de minst gepasseerde doelman. Hij moest maar veertien keer het leder uit zijn doel halen. Voor de tweede keer op rij werd Guaranie uitverkoren tot sportiefste ploeg. De kampioen en semi-kampioen bereiden zich thans voor op het inter-distriktentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond.