Nickerie, zaterdag 07 mei 2005  


Dienst Watervoorziening vervangt buizen

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - De Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in de afgelopen dagen de bestaande waterleidingbuizen op Groot Henarpolder vervangen door grotere met doorsnee van zes duim.

Door het verzwaren van de buizen over een lengte van ongeveer twee km wil het ministerie de drinkwatervoorziening in de ver gelegen gebieden verbeteren, zegt parlementariër Carmelita Ferreira. In dat kader zal de Dienst in de komende week ook een waterpomp met een grotere capaciteit plaatsen op het distributiestation te Groot Henarpolder om daarmee de druk op te voeren.  

Volgens Ferreira zal door deze maatregel het drinkwaterprobleem van vooral de bewoners van de Hamptoncourtpolder serie, grotendeels worden opgelost. De Dienst watervoorziening heeft onlangs een nieuw net aangelegd om het drinkwaterprobleem van de 35 gezinnen van serie 23 op te lossen.
Buurtbewoners wijzen erop dat Ferreira gedurende de vijf jaren constant bezig is geweest overal in het district Nickerie."Het lijkt erop dat de regering dit jaar verhevigde activiteiten heeft, maar het is niet zo" zegt Ferreira. Het Nieuw Front heeft bij haar aantreden in 2000 heel wat schulden overgenomen, waardoor de regering tijdens de eerste jaren actie moest ondernemen om zaken op het juiste spoor te brengen. Dit is één van de redenen waardoor deze regering niet veel heeft gedaan in die periode, maar na 2001 zijn de zaken wel structureel aangepakt, zegt Ferreira. Als deze regering na 25 mei 2005 terugkomt, zal ze het werk wat overgebleven is afmaken.Andere projecten die reeds geprogrammeerd staan voor uitvoering zijn de rehabilitatie van de Duytsweg te Groot Henarpolder en herstel van de hoofdwegen op Wageningen en een deel van de wegen op Margarethenburg. Binnen enkele dagen zal de aannemer een aanvang maken met deze projecten. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft de werkzaamheden reeds uitbesteed.

Bron/Copyright:

,07/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics