Nickerie, dinsdag 10 mei 2005  


NVB-stadion wordt vernoemd naar ex-dc Rashied Doekhie

Nieuw-Nickerie - Het voetbalstadion van de Nickerie Voetbalbond (NVB), het NVB- stadion, zal binnenkort vernoemd worden naar Mohamed Rashied Doekhie, ex districtscommissaris (dc) van district Nickerie. Volgens NVB-voorzitter Asraf Pierkhan volgen de officiŽle handelingen daartoe in de komende dagen.

Pierkhan zegt dat behalve het NVB-bestuur 29 van de dertig lidverenigingen ingestemd hebben de naam van Doekhie aan het stadion te verbinden. Bekend is dat zich Doekhie in het verleden volledig heeft ingezet om het sportgebeuren in het district Nickerie weer op peil te brengen.

NVB-stadion: wedstrijdmoment PSV-Zwaluw in kunstlicht.

Als districtscommissaris heeft hij het verwaarloosde sportcomplex in de Mr. J. van Pettenpolder weer tot bloei gebracht. Dit sportcomplex herbergt een zwembad en sporthal. Doekhie zorgde er daarnaast recentelijk ook voor dat het stadion van goede verlichting werd voorzien, toen mensen en organisaties als Yokohama, familie Hira, de Surinaamse Voetbalbond (SVB), het directoraat Sportzaken van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de stichting Vrienden van Nickerie in Nederland niet positief reageerden op het verzoek van het NVB-bestuur daartoe. Binnen enkele dagen zullen ook nog vier achttien meter hoge masten geplaatst worden in het stadion. Elke mast zal minimaal vijf lampen hebben zegt Pierkhan.

Bron/Copyright:

/

,10/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics