Nickerie, dinsdag 10 mei 2005

Robinhood en Zeedijk spelen beslissingswedstrijd om semi-kampioenschap

Nieuw-Nickerie - Robinhood en Zeedijk zijn in de finaleronde van de eerste klasse competitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) op een gedeelde tweede plaats geëindigd met tien punten. Ze zullen daarom vanavond een beslissingswedstrijd spelen om het semi- kampioenschap. De semi-kampioen zal samen met kampioen Zwaluw de NVB vertegenwoordigen in het inter-districtentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Robinhood speelde in het weekend zijn laatste wedstrijd uit de finaleronde tegen De Ster en won groots met 8-0. Voor Robinhood scoorden Gerold Leysner en Johan Gooding (elk driemaal), en Diego Fraser en Edmund Dipowirono. In de verliezerspoule van de eersteklasse blikte Prakash Bintang Anjar met 7-0 in. Nawien Narain en Roy Soekmangal (elk tweemaal), Dennis Bestman, Marcelino Winter en Dennis Edwards waren de doelpuntenmakers. In de finaleronde van de tweedeklasse won Upkar met 4-1 van Paighaam. De doelpunten van Upkar werden gescoord door Soerin Achaiber (tweemaal) en Faizel Rahimbaks. Darmo Valentino redde de eer van Paighaam. In dezelfde klasse zegevierde Bangun Santoso met 8-2 over Sparta. Amorr Warsitoatmodjo en Brian Kenton (elk driemaal), Remi Kramawitana en Braakman Kromoredjo scoorden voor Bangun Santoso en Charles Wirjanom en Mardjoeki Lewis voor Sparta.