Nickerie, vrijdag 13 mei 2005  


Mitesh Bhaggoe over info beurs jongeren:
Jongeren zullen gebruik moeten maken van de geboden gelegenheid

Geplaatst: 13/05/2005

Paramaribo - Het Jeugdparlement zal vandaag ook deelgenoot zijn van de 3e jongeren informatiebeurs met als thema ‘Educatie en Informatie, de bouwstenen van onze natie’. Mitesh Bhaggoe, ondervoorzitter van het JP, wees op het belang van deze beurs en deed namens het Jeugdparlement een oproep op alle jongeren om deze beurs te bezoeken. Volgens hem is de bijdrage van het parlement aan de algehele organisatie, dat twee jeugd parlementariërs in de voorbereidingscommissie zaten.

Naast de stands van de mede-organisatoren, het onderdirectoraat Jeugdzaken, de stichting Jogeren Welzijn, het Bureau Onderwijsinformatie en Sudiefaciliteieten, de O.D Jongerenwerkgroep Jeugdcentra zal ook het Jeugd Parlement vertegenwoordigd zijn. Volgens Bhaggoe is er zoveel mogelijk informatie verzameld over activiteiten en toekomstige activiteiten van het parlement. De commissie Voorlichting en Media en de Commissie Sociale Welzijn, vertegenwoordigd door Ritesch Sardjoe en Vannessa Tjokrodimedjo, hebben geholpen met onder meer de logistiek evenals de overige jeugd parlementariërs. Onder meer zal een documentaire vanaf de oprichting van het JP aan de jongeren worden verschaft, zegt Bhaggoe. Ook aan jongeren die zich opmaken om de functie van jeugdparlementariërs te vervullen of zitting willen nemen binnen Jeugddistrictsraad of ressortraad zal informatie worden verschaft. Jongeren kunnen ook terecht voor specifieke jongerenbeleidvraagstukken, benadrukt Bhaggoe. Volgens de ondervoorzitter is het parlement langzamer hand aan het groeien en krijgt het de plaats binnen de samenleving voor het instituut dat zich bekommert over de jeugd.

Daarom proberen zij ook zoveel als mogelijk verschillende projecten die worden geïnitieerd een landelijk karakter te gegeven. In dit kader zullen jongeren uit de districten worden gehaald om ook actief te participeren. De ondervoorzitter verzekert dat tijdens de beurs geen politieke issues aan de orde zullen komen in de vorm van een stemadvies uitbrengen, maar zullen zij zich wel richten, aangezien de verkiezingen voor de deur liggen, op het mobiliseren en oproepen van de stemgerechtigde jongeren om op 25 mei naar de stembus te gaan. ‘Ik wil de jongeren oproepen om gebruik te maken van deze gelegenheid’, doelende op de 3e jongeren informatiebeurs. De bedoeling van deze beurs in het Flamboyantpark is om leerlingen op VOJ- en Vos-niveau, werkende en werkloze jongeren uit stad en district te informeren over de diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden in Suriname. De beurs duurt tot dinsdag 17 mei.

Humphrey Dundas

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,13-05-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics