Nickerie.Net, zaterdag 14 mei 2005  


Mogelijk meer aanhoudingen in moordzaak Nickerie

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - "Er zullen mogelijk meer aanhoudingen volgen in de zaak waarbij twee jonge Nickerianen op gruwelijke wijze om het leven zijn gebracht. Het onderzoek van de politie moet dat nog uitwijzen". Dat zegt Gewestelijke Politie Kommandant (GPK) Elfried Metroos desgevraagd aan DWT.

Volgens de GPK heeft het onderzoek zich niet beperkt tot het district Nickerie alleen, maar zijn er ook mensen in Paramaribo gehoord. Het ontzielde lichaam van de vermoorde Prewien Ragoenath werd op een kleidam langs de Industrieweg te Nickerie gevonden en maandag werd de politie van Commewijne geconfronteerd met het lijk van de vermiste Mukesh Achaiber, ergens op een verlaten terrein.

Jai Achaiber, vader van Mukesh vertelt dat zijn zoon de afgelopen vijf jaar een vriendschappelijke relatie had met de verdachte R.J, maar hij heeft nooit kunnen merken dat R.J met andere gedachten rondliep. Of de verdachte met rituele zaken bezig was kon Jai niet bevestigen. De vader van Mukesh zag de verdachte voor zijn zoon aan, omdat hij jaren bij hem heeft gelogeerd. Prewien die een boezemvriend van Mukesh was kwam via hem ook in contact met de verdachte.

Toen het lijk van Prewien plotseling ontdekt werd, raakte Jai in paniek en probeerde in contact te komen met zijn zoon die ergens in Paramaribo moest zijn om later op Zanderij een vriend op te halen die uit Aruba zou komen. Door onbekende redenen is daar niets van terechtgekomen, zegt Jai. Naar zijn zeggen zouden de verdachte en Mukesh op een gegeven moment onderling ruzie hebben gehad. Wat daarna gebeurd is kon Jai niet vertellen. Volgens hem heeft de verdachte bij de politie verklaard dat hij Mukesh ergens op Leiding in het district Wanica heeft achtergelaten. Jai vermoedt dat de verdachte eerst zijn zoon om het leven heeft gebracht en de volgende dag moest Prewien hetzelfde lot hebben ondergaan, omdat hij zich in gezelschap van hen bevond en alles zou hebben meegemaakt. De ontzielde lichamen heeft de politie reeds aan de familie afgestaan om te worden gecremeerd.

Bron/Copyright:

,14/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics