Nickerie.Net, woensdag 25 mei 2005  


NF-leiders verontwaaridgd over uitspraken Bouterse in Nickerie

Nickerie  - Tijdens hun laatste massabijeenkomst in Nickerie hebben de Nieuw Frontleiders zich behoorlijk gestoord aan uitspraken die een dag ervoor waren gedaan door de NDP- presidentskandidaat Desi Bouters.. Zij konden zich helemaal niet verenigen met wat Bouterse aanhaalde. 'Bouterse is bezig is met de het voeren van verdeeldheidspolitiek',  werd gezegd tijdens de toespraken van Siegfried Gilds, Ram Sardjoe en Ronald Venetiaan.

Gilds zei nog niet klaar te zijn voor de persoon Bouterse, die verantwoordelijk is voor zoveel ellende in dit land. Hij haalde ook aan dat het Nieuw Front reeds heeft bewezen dat het beter is dan de rest. Hij hoopt dat de zwevende kiezers gelijk weten aan wie zij op 25 mei hun stem zullen geven.

Voorts zei de SPA-voorzitter dat wie onrecht begaat in het land, voor de rechter gesleept wordt. Gilds memoreerde de leiders Jopie Pengel en Jaggernath Lachmon, die op zeer perfecte wijze leiding hebben gegeven aan dit land en die ook het fundament hebben gelegd voor de verbroedering tussen de verschillende volkeren om met elkaar in vrede en harmonie te leven.

Hij stoorde zich ernstig aan het feit dat Bouterse verdeeldheid zit te verkondigen met zijn bewering dat het Nieuwe Front haat toont aan de landbouwers in het bijzonder. Gilds vindt dat Bouterse gevaarlijk bezig is met het verkondigen van deze zaken en betreurde dat NDP- kandidaten van Nickerie zich ook schuldig maken aan het verkondigen van verdeeldheid onder de bevolking. Gilds beschuldigde Bouterse onverantwoordelijk te zijn voor het zaaien van verdeeldheid. Hij ziet graag dat figuren als Bouterse geen enkel kans krijgen om aan de macht te komen.

Sardjoe op zijn beurt riep de bevolking op om zeker een bijdrage te leveren aan de grootse overwinning die het Nieuw Front in staat moet stellen om wederom te regeren. Hij verzekerde een goede toekomst erbij. Hij beschreef het NF als een beweging die zeer sterk staat en dan kleine partijen die hij betitelde als muggen en vliegen die geen schijn van kans hebben op 25 mei. De NF-storm zal alle zijn rivalen wegwaaien en de overwinning grandioos binnen halen. Ram Sardjoe haalde ook aan dat waar volkeren in harmonie leven en samenwerken,e r zeker sprake is van ontwikkeling op allerlei gebieden. De Nieuw Front- combinatie is erop uit om het volk steeds bij elkaar te brengen en niet om het volk te verdelen zoals de NDP dat verkondigt.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,25-05-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics