Nickerie.Net, donderdag 26 mei 2005  


Einde politieke carrière Kisoensingh

door Rosita Leeflang
 

NIEUW-NICKERIE - Het niet behalen van een assembleezetel in het district Nickerie betekent voor Harry Kisoensingh het einde van zijn politieke carrière. Dit zegt de UPS-DOE lijsttrekker voor het rijstdistrict in een gesprek met dWT, dat plaatsvond op basis van de voorlopige verkiezingsuitslagen, waarbij zijn combinatie geen zetel kreeg in Nickerie.


DWT treft een duidelijk zeer teleurgestelde lijsttrekker aan in het partijcentrum aan de Gouverneurstraat. "De kiezers hebben weer niet gekozen voor kwaliteit en fatsoen, maar voor leugens en sukkels", is zijn eerste reactie.

"Ze hebben mij ontslagen van de verplichting om mij nog verder uit te sloven. Je kan niet gedurende twee achtereenvolgende verkiezingen niet worden gekozen, dus voor mij houdt het op. Ik zal net als in de afgelopen tien jaren er niet een kop koffie minder om drinken," zegt Kisoensingh, die op dat moment ook een kop koffie zit te drinken.

Het plan om te stoppen met zijn politieke carrière had hij niet van tevoren opgevat, maar hij heeft dit besloten nadat de uitslagen bekend werden. "Als ik dat van tevoren had besloten, dan had het ook geen zin gehad om zoveel geld en mankracht te stoppen in die verkiezingen." Ook als er in de toekomst een partij een beroep op hem zou doen om zich aan te sluiten, zal het antwoord van de HPP-voorman negatief zijn. Naar zijn zeggen bestaat de HPP de facto niet meer en is deze opgegaan in UPS. "Ik ga in mijn hangmat liggen kijken en genieten van de Surinamerivier." Vast staat nu dat het doek voor Kisoensingh is gevallen.

Het verloop van de verkiezingen vond Kisoensingh vermoeiend, aangezien het hard werken was. Met betrekking tot de organisatie van de verkiezingen zelf, gelooft hij niet dat er grof is gestolen of gefraudeerd, zoals werd verwacht. Wel viel op te merken dat naar de voorlopige uitslagen te oordelen de opkomst van de kiesgerechtigden in het district Nickerie betrekkelijk laag is geweest. "Maar dat komt omdat mensen heel ver van huis moesten gaan stemmen. Mensen moesten vier stembureaus voorbijlopen om bij de vijfde te gaan stemmen. In dat geval bleven ze liever thuis. Misschien hebben ze dat ook bewust gedaan."

Eerder op de dag had dWT ook berichten opgevangen dat kiezers van bijvoorbeeld de Westelijke Polders helemaal naar Nieuw-Nickerie moesten om hun stem uit te brengen. Bij stembureaus waar ze nog nooit waren gaan stemmen.

 

Bron/Copyright:

,26/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics