Nickerie.Net, zaterdag 28 mei 2005  


Hoofdstembureau Nickerie kreeg klachten
door Rosita Leeflang

NIEUW-NICKERIE - Het hoofdstembureau Nickerie kreeg tijdens de verkiezingsdag gisteren enkele klachten binnen. Zo hebben 62 personen zich aangemeld, omdat ze geen oproepingskaart hadden ontvangen. Dat kwam doordat ze tijdens de ter inzagelegging hun gegevens niet zijn gaan checken en ook niet te weten zijn gekomen dat ze niet voorkwamen op de kiezerslijst. In vijf van deze 62 gevallen zijn de mensen alsnog van een oproepingskaart voorzien.

Verder kreeg het hoofdstembureau de afgelopen dagen 27 aanmeldingen binnen van personen die per vergissing op een kiezerslijst van een ander district zijn geplaatst. Deze lijst is gestuurd naar Paramaribo en ongeveer 75 procent van de mensen is toch nog geholpen. Zij hebben toch in Nickerie kunnen stemmen.

Op de dag van de stemming hebben enkele mensen zich aangemeld voor het maken van een identiteitskaart. Echter was dat niet mogelijk en konden deze mensen hun stem ook niet uitbrengen. Ongeveer drie dagen voor de verkiezingen maakte het Centraal Bureau voor Burgerzaken, in tegenstelling tot eerdere berichten, bekend op de verkiezingsdag geen unit te zullen plaatsen op de hoofdstembureaus. Dit heeft voor veel irritatie gezorgd, aangezien vele kiezers erop hadden gerekend alsnog hun ID-kaart te kunnen maken. Deze kiezers hebben niet kunnen stemmen, aangezien ze ook niet in het bezit waren van een geldig Surinaams rijbewijs.

 

Bron/Copyright:

,27/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics