Nickerie.Net, maandag 30 mei 2005  


Informele benadering houdt VVV stand-by voor samenwerking

Geplaatst: 30/05/2005

Paramaribo - Volgens Jules Wijdenbosch zijn er weinig ontwikkelingen geweest, het afgelopen weekend om te komen tot een eventuele samenwerking met de combinatie voor regeermacht. Wel zegt de politieke leider van DNP 2000 tevens ex-presidentskandidaat van de VVV, dat de combinatie stand-by is voor wat er komt deze dagen. Wijdenbosch zegt wel te zijn benaderd door enkele politieke partijen waarvan hij de namen niet wil prijsgeven. Naar onze informatie zou het gaan om informele gesprekken voor een te vormen regeringscoalitie.

Partijtoppers van de verschillende partijen voeren aftastende informele samenwerkinggesprekken. Wijdenbosch meent dat het proces om te komen tot een eventuele samenwerking pas is gestart en het verloop zal bepalen welke richting de combinatie op zal gaan. ‘Iedereen zit de kat uit de boom te kijken en er zijn nog steeds geen contouren, los van het NF dat de stap heeft gemaakt richting A-Combinatie’, zegt partijvoorzitter van de BVD tevens VVV-topman Tjan Gobardhan. Van de NDP is er nog geen duidelijk beeld welke richting zij opgaat. De VVV-top is vrijdag ook bijeen geweest, waarbij bepaalde strategieën zijn bepaald. De VVV zal eerst duidelijkheid moeten hebben in de officiële verkiezingsuitslag aangezien de telling van Sipaliwni niet rond is. Donderdag was duidelijk dat de zetel die eerst bij Albert Aboikoni was, is opgeschoven naar Ronald Seedo van de A-Combinatie. Volgens Gobardhan wijst de verkiezing uit dat het NF zwaar is teruggewezen door het electoraat. Voor wat betreft de VVV zegt hij dat hij van de partijcombinatie meer had verwacht. Zelfs was Gobardhan nummer 4 op de DNA-lijst van Paramaribo.

Dat de verwachtingen van de VVV niet zijn zoals men had gedacht, wijt Gobardhan aan de ontwikkelingsconceptie die niet duidelijk genoeg was voor het electoraat. ‘Wij zijn vast besloten een richting op te gaan met eigen inspanning en dit was vaag voor de mensen. Wat betreft de samenwerkingsopties zijn de partijen ook aan het wachten op de verkiezingsuitslag. De situatie van een lege staatskast als de inkomsten generende industrieën bieden niet de mogelijkheid voor structurele ontwikkeling en dat maakt dat ons toekomstperspectief, dus de komende 5 jaren, op drijfzand is komen te staan. ‘Als het concept van ons niet wordt toegepast, dan ben ik bang dat je niet jaren hoeft te wachten voor andere verkiezingen, want de situatie gaat verergeren. De perspectieven van de NDP en het NF voor ontwikkeling zijn reeds duidelijk geweest de afgelopen jaren, terwijl ontwikkelingsconceptie van de A-Combinatie nog niet duidelijk is. We zijn ook bezig de kat uit de boom te kijken. We willen niet in de oppositie, maar ook de verantwoordelijkheid op ons te nemen om de situatie waarin wij verkeren te verhelpen, zegt Gobardhan.

Humphrey Dundas

 

<

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,30-05-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics