Nickerie.Net, dinsdag 31 mei 2005  


In Nickerie meeste DR- en RR-zetels naar Nieuw Front

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Op het ressort Groot Henar na heeft het Nieuw Front (NF) beslag kunnen leggen op alle districtsraadzetels (DR) en ressortraadzetels (RR)in het district Nickerie. Bij de openbare zitting van het hoofdstembureau te Nieuw-Nickerie is gebleken dat de politieke combinatie A1 beslag heeft weten leggen op tien ressortraadzetels en twee districtsraadzetels van het ressort Groot Henarpolder, terwijl het Nieuw Front in de andere vier ressorten in totaal 53 ressortraadzetels en 9 districtsraadzetels krijgt toegewezen.

Volgens Hein Ramnewash districtscommissaris tevens voorzitter van het hoofdstembureau in Nickerie hebben in het district in totaal 17.953 mensen gestemd. Van de uitgebrachte stemmen zijn 17.497 geldig en 456 ongeldig. Volgens de kiezerslijsten telt het district Nickerie 23.930 kiesgerechtigden; hiervan heeft ongeveer 75 procent zijn stem uitgebracht.
Het aantal uitgebrachte stemmen op een politieke partij of combinatie werd op de openbare zitting van het hoofdstembureau ook bekendgemaakt. Op UPSDOE hebben in Nickerie 1.580 personen hun stem uitgebracht.

De A1-combinatie was goed voor 2.954 uitgebrachte stemmen; de VVV combinatie kreeg in totaal 2.573 stemmen en het Nieuw Front scoorde met 6.320 stemmen het hoogst in het district Nickerie. Nieuw Suriname veroverde 1.084 stemmen, de PPP 160 en de NDP behaalde in totaal 2.862 stemmen.

Door deze uitslagen krijgt het Nieuw Front twee assembleezetels toegewezen in Nickerie, terwijl A1, VVV en de NDP genoegen moeten nemen met elk één assembeezetel.
Districtscommissaris Ramnewash gaf aan dat de verkiezingen zonder incidenten zijn verlopen in het district. Volgens hem was de medewerking van de politie bijzonder goed.-.
 

Bron/Copyright:

,31/05/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics