Nickerie.Net, woensdag 01 juni 2005  


Somohardjo ontkent directe gesprekken met NDP

NDP niet uitgesloten als regeerpartner

door Eric Mahabier

Paramaribo - "Ik heb geen problemen met welke partij dan ook, ook niet met de NDP. We staan open voor elke partij. Maar we trekken op in Nieuw Front en we zijn serieuze gesprekken met A Combinatie aan het voeren." Zo reageert Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo op geruchten als zou zijn achterban positief staan tegenover een samenwerking met de NDP.
Somohardjo zegt bereid te zijn met elke partij samen te werken, maar benadrukt tegelijkertijd dat de Pertjajah Luhur als onderdeel van het Nieuw Front in collectief verband coalitiemogelijkheden aan het bekijken is.
Op de vraag of, wanneer de gesprekken met A Combinatie op niets uitlopen, zal worden uitgekeken naar een coalitie met de NDP of de VVV, antwoordt hij als volgt: "Dat is a priori. Dat weten we nog niet, want we zijn nog ernstig bezig. Ik wil nog niet daarop reageren. In elk geval is Pertjajah Luhur in Nieuw Front-verband bezig."
Volgens geruchten wil de achterban van PL dat Somohardjo de functie van vice-president bekleedt in de nieuwe regeringsformatie, maar ook hierop vindt Somohardjo het prematuur te reageren, omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. "Ik ben slechts een speler en dienaar van het volk. Waar ze me willen ben ik bereid te gaan," zegt hij diplomatisch.
De Pertjajah Luhur-voorman ontkent speculaties als zou het Nieuw Front op springen staan. "Is niet waar. Tot nu toe hebben we in goede harmonie met elkaar samengewerkt en de besprekingen ook gevoerd. Ik heb er niets van gemerkt." Op de vraag of het verantwoord is om de NDP als de grootste partij buiten de regeringscoalitie te houden, zegt Somohardjo nog niet te weten hoe de onderhandelingen zullen uitpakken. "Uiteindelijk moet iemand in de oppositie en iemand in de coalitie. Het volk heeft ons zo verdeeld en we kijken wel in Nieuw Front-verband hoe het beste eruit te komen."
Somohardjo geeft verder te kennen dat, naar zijn weten, er nog geen gesprekken tussen de PL en de NDP zijn geweest voor een eventuele samenwerking. "De eerste lijn van Pertjajah Luhur heeft geen toenadering gezocht. Iedereen hier bij ons is bevoegd gesprekken te voeren, maar het wordt pas serieus als het naar de eerste lijn komt. En de eerste lijn staat onder mijn supervisie en ik weet niets af van enige gesprekken met de NDP.".

 

Bron/Copyright:

,01/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics