Nickerie.Net, zondag 05 juni 2005  


In korte tijd vier zelfmoordgevallen in Nickerie, aantal nu op 15

Geplaatst: 03/06/2005

Nickerie - Het rijstdistrict Nickerie is de afgelopen dagen opgeschrikt met vier gevallen van zelfmoord. Bij twee van de gevallen gaat het om een broer en zus, die in een periode van een week de hand aan zichzelf hebben geslagen. Op 23 mei, twee dagen voor de verkiezingen, heeft de 32-jarige L.S., moeder van twee minderjarige zonen, een van 6 en een van 9 jaar, zich verhangen in haar woning aan de Soekramsinghstraat.

Foto: Elfried Metroos

Enkele dagen daarna nam haar jongere broer, de 22-jarige D.S., het onkruidverdelgingsmiddel grammoxone in. D.S., woonachtig in de Hamptoncourtpolder, werd opgenomen in het Streekziekenhuis Nickerie (SZN) maar overleed enkele dagen daarna. Gewestelijk Politiecommandant Elfried Metroos verklaarde tegenover DBS dat de politie in de woning van de dame een smeekbrief aantrof, waarin zij haar familie en kinderen om vergiffenis vroeg. Volgens Metroos is in het briefje van L.S. niet aangegeven waarom zij tot deze daad is overgegaan. Het waarom is voor de familie en de politie nog altijd een raadsel. D.S. heeft niets achtergelaten of gezegd aan iemand waaruit achterhaald kan worden waarom hij zelfmoord heeft gepleegd. Beide lichamen zijn na sectie afgestaan aan de familie. Het ontzielde lichaam van L.S. is inmiddels gecremeerd.

Het derde geval van zelfmoord voltrok zich woensdagmiddag, 1 juni, waarbij de 30-jarige Shankar R. het verdelgingsmiddel Malation innam. Dit vond plaats aan de Hendrikstraat. Ook hier tast de politie, voor wat het motief betreft, in het duister, zegt Metroos. Van deze jongeman was bekend dat hij reeds geruime tijd verslaafd was aan drugs. Maar of er een verband gelegd kan worden met zijn drugsverslaving en het feit dat hij zelfmoord heeft gepleegd, blijft volgens Metroos een raadsel.

En donderdag 2 juni verhing de 77 jarige Ramdhan Sardjoepersad zich in zijn woning. Met deze vier zelfmoordgevallen is het aantal inmiddels gestegen naar 15 voor het rijstdistrict.

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Radio 10 / Dagblad Suriname

,05-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics