Nickerie.Net, woensdag 08 juni 2005  


Bouterse houdt zich aan zijn woord en laat oordeel aan CPO
CPO beslist over politieke carričre Bouterse

Geplaatst: 08/06/2005

Paramaribo - Ten aanzien van eerder gedane politieke uitspraken van de NDP-voorzitter, Desi Bouterse, over zijn terugtrekking uit de politiek als de VVV bij de onlangs gehouden verkiezingen meer dan 4 zetels in de wacht zou slepen, heeft Bouterse zoals aangegeven op de vergadering van afgelopen vrijdag, een brief gericht naar het Centraal Politiek Orgaan van de NDP. Cleri Linger, NDP-topper tevens ondervoorzitter van het CPO, bevestigt tegenover DBS dat de brief afgelopen maandag bezorgd is bij het CPO.

Desi Bouterse

Hierin staat dat de voorzitter zijn politieke uittreden voorlegt met als redenen de eerder gedane uitspraken, waaraan Bouterse meent zich aan zijn woord te willen houden. Het CPO zal hierover binnen de kortste keren een uitspraak doen. Volgens Linger zal aanstaande woensdag het CPO bijeenkomen om zich over de ontstane situatie te beraadslagen. Bouterse die meent zich aan zijn woord te houden en dus wat hij zegt ook doet, heeft een stap gemaakt richting ‘beëindiging’ van zijn politieke carričre. In dit hoogste politieke orgaan van de NDP is het voorzitterschap bij de voorzitter van de partij.

Veder hebben, naast de secretaris tevens campagneleider van de partij Ramon Abrahams, ook de verschillende landelijke partijstructuren en het wetenschappelijk Bureau zitting binnen dit orgaan. Linger benadrukt dat derhalve gesteld kan worden dat dit orgaan een breed democratische politieke draagvlak heeft en een doorsnee is van de partij. Ten aanzien van de uitspraken van Bouterse zegt Linger: ‘We kennen de voorzitter zo zoetjes aan al en we weten dat wanneer hij iets zegt, dat hij zich eraan houdt.’ Desalniettemin meent Linger dat het partijorgaan het besluit zal moeten nemen.

Een ding benadrukt de ondervoorzitter van het CPO, dat hij niet de eerste en de beste voorzitter is, maar ‘onze voorzitter’. Hiermee bedoelt Linger dat de voorzitter ogenblikkelijk moeilijk vervangbaar of weg te denken is binnen de partij. Op de vergadering van woensdag die hoogstwaarschijnlijk in OCER zal worden gehouden, zal Bouterse volgens Linger niet aanwezig zijn en zal de stemming derhalve zonder hem geschieden. De vergadering wordt dan door de ondervoorzitter geleid en het resultaat doorgespeeld naar het hoofdbestuur.

Humphrey Dundas

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,08-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics