Nickerie.Net, woensdag 08 juni 2005  


Commissie Viering 1 juli geeft startsein schoonmaak CCN-complex

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De commissie Viering 1 juli heeft gistermorgen het officiŽle startsein gegeven voor de schoonmaakactiviteiten op het terrein van de Stichting Cultureel Centrum Nickerie (CCN) in de Mr J van Pettenpolder te Nieuw Nickerie.

Igion Koulen, voorzitter van de commissie, zegt dat zijn organisatie voor de viering van 1 juli heel wat activiteiten heeft gepland. In dat kader organiseert de commissie in de komende periode culturele activiteiten op het terrein van CCN.
De stichting heeft sinds de jaren negentig ten doel om in samenwerking met soortgelijke stichtingen en instanties in Suriname, de culturele belangen van de Surinaamse bevolking in het algemeen en van die van de Nickeriaanse bevolking in het bijzonder te dienen. Het CCN-complex is door de jaren heen sterk verwaarloosd. Door deze grote schoonmaakbeurt heeft de organisatie ook de aanzet gegeven om CCN die oude plaats in de samenleving te bezorgen die het centrum had in de jaren tachtig.
ParlementariŽr Carmelita Ferreira, die achter dit project staat, heeft de Nickeriaanse gemeenschap opgeroepen om de zaak te ondersteunen, zodat de viering van 1 juli en andere culturele activiteiten op deze locatie kunnen plaatsvinden in de toekomst. Ook Ferreira is van mening dat het centrum zijn oude plaats moet innemen. Voor haar was het gebouw ťťn van de modernste in de regio.
Antoine Elias, voorzitter van de Stichting CCN, zegt dat hiermee wel niet het startsein wordt gegeven met de renovatie van het centrum. Uit een voorlopige begroting blijkt dat een grondige renovatie ongeveer 400.000 euro zal kosten en dat geld kan het stichtingsbestuur niet opbrengen. Het complex werd ongeveer vijftien jaren terug gesloten en is sindsdien steeds achteruit gegaan. Met ondersteuning van donoren wordt alleen de vleugel waarin de bibliotheek is ondergebracht, draaiende gehouden, zegt Elias. Het bestuur is nog steeds op zoek naar donoren om het centrum geheel te renoveren.

Bron/Copyright:

,08/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics