Nickerie.Net, donderdag 09 juni 2005  


Grootse groei A-Combinatie was doorslaggevend voor NF

DOMBURG - De grootse groei die A Combinatie heeft doorgemaakt, is de reden geweest dat het Nieuw Front met deze politieke partij in zee is gegaan. Dat was de uitleg die VHP-ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsing en andere partijprominenten vorige week gaven aan de partijstructuren van ressort Domburg.

"Daarom is het logisch dat met deze combinatie als eerste rond tafel is gegaan voor overleg." De politicus stelde dat de NF-leiders zich inspannen om een goede regeercoalitie te vormen. De eerste stap is gezet met de intentieverklaring met A Combinatie.
Terwijl het Nieuw Front als grootste combinatie uit de verkiezingen is gekomen, is gebleken dat A Combinatie het grootst is gegroeid. Op deze bijeenkomst werd ook ingegaan op de recente ontwikkelingen op het politieke veld. De vermeende destabiliserende activiteiten uit de "bekende politieke hoek" die via pamfletten en fluistercampagnes verdeeldheid zouden willen zaaien, zijn niet onopgemerkt gebleven. Aan de VHP’ers werd gezegd alert te blijven. Het verzet zou als reden hebben vijandigheid, voortgekomen uit angst. Hiermee zou volgens de VHP-leiders het onvermogen getoond zijn om de uitspraak van het volk bij de stembusgang te accepteren.
Over het verwijt van de VVV en NDP dat de uitnodiging van NF voor een gesprek eerst via de media werd bekendgemaakt, werd gesteld dat deze partijen zich zelf schuldig hebben gemaakt aan hun eigen oordeel. De VHP’ers willen concrete wettelijke aanwijzingen die aangeven dat het NF in strijd met de wet heeft gehandeld. "Bovendien zegt men in de media dat zijn politieke groepering gesprekken op het hoogste niveau heeft gevoerd met de VVV en A1 en dat is dan wel goed, maar als NF het doet dan is dat fout", wordt gesteld in een persbericht. Beweringen dat NF in de oppositiebank behoort plaats te nemen, werden weggewuifd als "wishful thinking en zichzelf rijkdromen".
De VHP heeft het afgelopen weekend ook de ressorten Houttuin, Lelydorp, de Nieuwe Grond en Koewarasan aangedaan, waar de laatste ontwikkelingen rond de gesprekken met de verschillende politieke partijen zijn belicht.-.

 

Bron/Copyright:

,09/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics