Nickerie.Net, donderdag 09 juni 2005  


Stichting Dierentuin Nickerie wil dierenbibliotheek opzetten

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - "Het bestuur van de Stichting Dierentuin Nickerie wil in de komende dagen een eigen dierenbibliotheek opzetten op het terrein van de zoo te Waterloo in het district Nickerie. De nieuwe bibliotheek zal worden voorzien van documentatie van alle diersoorten die voorkomen in zowel Suriname als in het buitenland." Dat deelt Derrick Fung Fen Cheung, secretaris van het stichtingsbestuur, mee aan de Ware Tijd.

Volgens Fung Fen Cheung zal de dierenbibliotheek de schoolgaande jeugd van alle nodige informatie voorzien. De secretaris heeft reeds brieven geschreven naar bepaalde instanties zowel binnen als buiten Suriname. Binnenkort zal ook de Nederlandse ambassade geschreven worden met het verzoek om de dierentuin bij te staan en van het nodige leesmateriaal te voorzien. Met een buitenlandse organisatie zijn in de afgelopen periode positieve gesprekken gevoerd voor eventuele ondersteuning aan dit nieuwe project.

Het opzetten van een eigen bibliotheek is in het kader van het eenjarig bestaan van de Stichting Dierentuin Nickerie op 18 juni. De secretaris geeft aan dat er ook plannen zijn om de dierentuin verder uit te breiden, onder andere met een reptielenafdeling. De vogels en andere dieren zullen ook apart ondergebracht worden, wat nu niet het geval is. De stichting heeft ongeveer 1 hectare terrein achter de dierentuin en wil er nuttig gebruik van maken, maar dat zal afhangen van steun van de plaatselijke gemeenschap, zegt Fung Fen Cheung.
In verband met het eenjarig bestaan van de zoo heeft het bestuur tal van activiteiten op het programma. Op deze manier probeert het bestuur aan middelen te komen om de zoo draaiende te houden. In de toekomst zal het bestuur uitkijken naar donoren voor de nodige steun, want de opbrengsten uit de kaartverkoop zijn niet voldoende. Het bestuur heeft de gemeenschap opgeroepen om de zoo te blijven bezoeken en op deze manier een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de dierentuin.

Bron/Copyright:

,09/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics