Nickerie.Net, vrijdag 10 juni 2005  


Nickerie participeert weinig in toeristische activiteiten

Geplaatst: 10/06/2005

Nickerie - De horecasector in Nickerie loopt steeds achter met de participatie in de toeristische activiteiten in zowel eigen land als daar buiten, terwijl Nickerie behoorlijk in de lift zit met toerisme, of het nou een dagtrip of meerdagen trip is naar een van de vele omringende plaatsen die bereikbaar zijn via dit district.

Voorts biedt Nickerie ook de mogelijkheid om zeker een gevarieerd pakket samen te stellen om te genieten van de natuur. Lokale touroperators doen er weinig aan zichzelf verder te bekwamen en zich te laten certificeren, waardoor men meer vertrouwen heeft in hun operaties.

Dat Nickerie behoorlijk in trek is, blijkt uit het feit dat, los van de hotels die er zijn, er ook behoorlijk veel vakantie-appartementen in de afgelopen tijden door particulieren uit de grond zijn gestampt. Op zich een goede zaak voor het aanbieden van geriefelijke accommodatie. Echter is dit nog niet alles. Commercie zal bij de promotie van Nickerie meer op de voorgrond moeten treden. Belanghebbenden uit de toeristische sector moeten vaker naar voren treden en gezamenlijk hun vakgebied aanpakken.

Met deze vorm van samenwerking zullen zij zeker meer rendement en profijt uithalen, dan als enkeling te blijven werken in de snel globaliserende wereld, waar enkelingen steeds drenkelingen worden. Voorts is ook gebleken dat de horecasector in Nickerie op een laag pitje gebruik maakt van het internet om haar producten te promoten. Vele Nickeriaanse ondernemers hebben nog internet taboe en kennen het effect niet op zowel korte als lange termijn. Zij zien een investering in webvertising als vergooid geld.

Uit reacties is ook komen vast te staan dat deze advertenties niet door velen worden gelezen, wat zeker niet waar is. Zij zien meer heil in adverteren via de lokale radio en tv-stations. Adverteren in de lokale kranten vanuit Nickerie is ook zeer miniem te noemen. Om te komen tot een grotere toeristische groei, zal Nickerie ook aansluiting moeten zoeken bij andere organisaties in het buitenland.

Hiervoor zal zeker een goede regelgeving moeten komen voor duurzame toerisme in Nickerie, rekening houdende met de kwaliteit en de dienstverlening aan de toerist. Het hanteren van internationale standaarden moet dan ook niet uit het oog worden verloren. Het decentralisatieproces dat al op gang is gekomen in Nickerie, zal zeker de sector toerisme niet moeten vergeten.

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,10-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics