Nickerie.Net, vrijdag 10 juni 2005  


Politie Nickerie neemt 11.1 kg cocaine en wapens in beslag

Geplaatst: 10/06/2005

Nickerie - Het is de Nickeriaanse politie gistermorgen gelukt om tijdens een reguliere wegcontrole in de buurt van Wageningen 11.1 kilogram cocaļne en wapens in beslag te nemen. De cocaļne die heel professioneel was verpakt, bevond zich in een bus waarin ook de twee verdachten, een Surinamer en een Guyanees, zich bevonden. Het verderfelijk spul en de aangetroffen vuistvuurwapens met munitie zijn onmiddellijk in beslag genomen.

Gewestelijke Politiecommandant Elfried Metroos zei niet te twijfelen dat de in beslag genomen cocaļne afkomstig is uit het buurland Guyana. Hij zei ook dat, hangende het verdere onderzoek, de twee mannen zijn opgesloten. Of er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht, zei Metroos dat het onderzoek dit verder zal uitwijzen. Het is alom bekend dat er heel veel smokkel plaatsvindt via de back trackroute. Metroos zei dat deze open grens vrij moeilijk te controleren is in zijn totaliteit, maar dat de politie steeds betere strategieėn gebruikt om toch controle uit te oefenen.

Nu zij over nog meer manschappen beschikt, is het niet uitgesloten dat de controle scherper zal zijn. Hij zei ook dat de gemeenschap zal merken dat er veel meer agenten op pad zijn om zo te helpen de burgerij te behoeden van allerlei criminele activiteiten. De zonen van Hermandad zijn nu meer op scherp en zullen hun activiteiten verder naar behoren blijven doen.

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,10-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics