Nickerie.Net, donderdag 16 juni 2005  


MAN DOOD DOOR TATOEAGE-VERGIFTIGING

door Ashley Lieveld

Nickerie - In het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie overleed vrijdag 10 juni . een 25 jarige manspersoon, Paul D’Aguiar, na enige tijd gelegen te hebben, vermoedelijk aan bloedvergiftiging. Dit zou hij hebben opgelopen toen hij een tatoeage op zijn lichaam liet zetten door een vriend.

Volgens informaties werd de man op een verkeerde plek geprikt en kwam het inkt in zijn bloed terecht. De vriend van het slachtoffer, die de fatale tatoeage voor hem heeft gezet, is niet woonachtig in Suriname, maar in Frans-Guyana en is nu in geen velden of wegen te bekennen.

De vraag rijst bij ons in hoeverre er hier sprake is van moord en of deze zaak wel door de politie wordt onderzocht. Dit zou een vingerwijzing moeten zijn naar de jongeren die tegenwoordig hun lichaam laten beschilderen met tatoeages. Het zou beter zijn je eerst goed te laten informeren hoe het tatoeėren gebeurt en wat de gevolgen ervan kunnen zijn als het fout gaat. Het komt vaker voor dat mensen die tatoeages laten zetten op hun lichaam vaak dagenlang met infecties rondlopen, zoals opgezette handen, benen, of zelf een opgezette buik of bil, simpel om het feit dat er verkeerd geprikt wordt waardoor er infecties optreden. Sommigen zijn minder erg en anderen schijnen zeer ernstig te zijn voor de gezondheid, zelfs met een dodelijke afloop als in dit geval.

 

Bron/Copyright:

Suriname Time

,13-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics