Nickerie.Net, maandag 13 juni 2005  


Politie Nickerie onderschept cocaļne

Binnenkort meer politie op straat

door Richenel Small

Nickerie - Het is de politie van Nickerie wederom gelukt een hoeveelheid cocaļne in beslag te nemen. Tijdens wegcontroles op 9 juni op de oost-westverbinding, ter hoogte van Wageningen, stuitten de zonen van Hermandad op 11.1 kg van de drugs die in tien pakjes van ongeveer 1kg. verpakt was. Twee personen zijn aangehouden, een Surinamer en een Guyanees.

De verdachten zaten in een lijnbus die de route Nickerie-Paramaibo onderhoudt, en waren op weg naar Paramaribo. De drugs was in een tas die de twee bij zich hadden. Het vermoeden bestaat dat het verderfelijk spul via de back-track route het land is binnengesmokkeld. Dit zou het verder onderzoek moeten uitwijzen deelt hoofdinspecteur Elfried Metroos, Gewestelijke Politie Commandant (GPK) van Nickerie, Times desgevraagd mee.

De politie van Nickerie heeft de afgelopen tijd nogal grote partijen drugs weten te onderscheppen. Niet zo lang terug werd 50 kg cocaļne onderschept en met medewerking van douane is onlang ook een hoeveelheid marihuana in beslaggenomen. Onlangs is ook de controle op de grens met Guyana verscherpt door de politie in samenwerking met andere overheidsdiensten, zoals de douane en het nationaal Leger. Dit is een uitvloeisel van de taakgroep regulering back-track route die enkele maanden terug door districtscommissaris Hein Ramnewash werd geinstalleerd.

Omstreeks medio maart begon de taakgroep met de verscherpte acties. Dat ondanks deze verscherpte controle toch vaker smokkelwaar het land binnen glipt, komt volgens de GPK vanwege het feit dat wij te doen hebben met een open grens, wat nogal moeilijk te controleren is. Volgens Metroos heeft de politie altijd controle uitgeoefend op de weg. Metroos zegt dat hij sinds kort over meer personeel beschikt waardoor de politie haar vleugels verder kan gaan uitspreiden om de criminaliteit verder de kop in te drukken. "De gemeenschap gaat ook merken dat er meer politiemannen op straat zullen zijn. De resultaten zullen zeker niet uitblijven”, aldus Metroos. Metroos bedoelt hiermee de 55 aspirant-agenten van politie die hun opleiding volledig in Nickerie gevolgd hebben en nu in de afrondende fase zijn. Zij worden nu reeds ingezet bij normale politie werkzaamheden.

Bron/Copyright:

Suriname Time

,09-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics