Nickerie.Net, maandag 13 juni 2005  


Verdachte Satanische Moorden op vrije voeten

 

door Ashley Lieveld

 

Nickerie - Een der verdachten in de spraakmakende ‘satanische’ moorden waarbij de 23 jarige Prewien Raghunath en Jaminder Achaiber, 30 jaar, op gruwelijke wijze van het leven werden beroofd, is door de rechter-commissaris(rc) in strafzaken, in vrijheid gesteld. In deze moordzaak werden een vader en een zoon aangehouden op verdenking de moorden gepleegd te hebben. Het gaat in deze om de eigenaar van het radiosation General in Nickerie, de heer Djoegan. De zoon, Radjes, blijft nog in voorarrest

 

Op 22 april van dit jaar werd op een terrein aan de industrieweg, Nickerie, in de vroege ochtend het lijk van Prewien Raghunath aangetroffen. Het hals en de polsen van het slachtoffer waren doorgesneden en zijn gezicht was geplakt met plakband. Gelijk nadat het stoffelijk overschot van Prewien was ontdekt, deden de ouders van Achaiber aangifte bij de politie van de vermissing van hun zoon die toen al bijkans twee weken niet thuis was gekomen. De laatste keer dat Jaminder was gezien, was de ochtend van 17 april toen hij door Radjes werd opgehaald om naar Paramaribo te gaan. Achaiber keerde nooit meer terug naar huis. Enkele weken terug werd zijn stoffelijk overschot in de Commewijnerivier gevonden en bleek hij op dezelfde manier als Raghunath om het leven te zijn gebracht.

De moorden hadden een grote menigte protesterende Nickerianen op de been gebracht die een petitie aanboden aan districtscommissaris Hein Ramnewash en de commandant van politie in het district, Elfriet Metroos. De Nickerianen onder leiding van pandita Tara Badloe waren niet te spreken over deze wandaden die zich in het district hadden afgespeeld.

 

Bron/Copyright:

Suriname Time

,09-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics