Nickerie.Net, dinsdag 14 juni 2005  


DNA-, DR- en RR-leden Nickerie ondertekenen geloofsbrieven

Beta Debidien 14/06/2005

 

NIEUW-NICKERIE - Kandidaten die bij de algemene en geheime verkiezingen van 25 mei 2005 jl. gekozen zijn als leden van De Nationale Assemblee en de Districts- (DR) en Ressortsraden (RR) zijn gisteren opgeroepen ter ondertekening van hun geloofsbrieven in de district Nickerie. Het hoofdstembureau van het kiesdistrict III kwam hiertoe bijeen.

 

Ondertekening geloofsbrieven Nickerie - onder voorzitterschap van DC Hein RamnewashDistrictscommissaris Hein Ramnewash, tevens voorzitter van het hoofdstembureau van het kiesdistrict III, zegt de gemachtigden van de politiekepartijen en/of combinaties het Nieuw Front, de Volksalliantie voor Vernieuwing (VVV), de Nationale Democratische Partij (NDP) en de A1-Combinatie uitgenodigd te hebben voor de afhandeling van de stukken. Alle assembleeleden van het district hebben zich aangemeld op het districtscommissariaat en hun geloofsbrieven reeds aanvaard, zegt dc Ramnewash. De DR- en RR-leden hebben 14 dagen de tijd daartoe.

In Nickerie zijn twee assembleezetels gegaan naar het Nieuw Front, één naar de VVV, één is behaald door de NDP en de A1-Combinatie was ook goed voor een DNA-zetel in het district, terwijl negen van de elf DR- zetels gegaan zijn naar het Nieuw Front en twee naar de A1- Combinatie. Wat de RR-leden betreft zijn de zetels verdeeld onder twee politieke combinaties. Het Nieuw Front krijgt 53 en de A1 10 RR-zetels.

 

In het district Coronie zijn de zaken gisteren afgerond. Ingwer Walden, voorzitter van het hoofdstembureau van dat district vertelt dat de mensen vlot hebben meegewerkt. Vandaag zullen de getekende stukken opgestuurd worden naar het Centraal Hoofdstembureau in Paramaribo. In dit district is één van de assembleezetels gegaan naar het Nieuw Front en de andere naar de DNP. Wat de verdeling van de DR- en RR-zetels betreft is de NDP voordeliger uit de bus gekomen. De NDP heeft vijf DR- en zestien RR-zetels en het NF twee DR- en zeven RR-zetels behaald.

 

Bron/Copyright:

,14-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics