Nickerie.Net, dinsdag 14 juni 2005  


Rowtie Agard verrast in Juni-zangvogeltoernooi
14/06/2005


NIEUW-NICKERIE - De rowtie van de 16-jarige Samantha Agard heeft verrast bij de start van het Juni-toernooi van de Zangvogelbond Nickerie (ZBN). Vogel en eigenaar maakten hun debuut in de rowtie-klasse en het werd meteen gedenkwaardig.

 

Agardís rowtie zegevierde met 50-0 over de zangvogel van Marlando Kartonidjojo. De andere vogel van Agard kwam niet in actie, omdat de rowtie van Ronny Wirodikromo niet floot. Aan het Juni-toernooi doen 28 vogels in drie klassen mee, te weten acht in de twa-twa, vier in de picolet- en zestien in de rowtie-klasse.

Bij voorgaande toernooien was het aantal deelnemende vogels groter. De afname wordt toegeschreven aan het feit dat een groot aantal wedstrijdvogels in de rui is. De ZBN besloot ter stimulering van de competitie ook wedstrijden in de picolet-klasse te houden. In de enige picolet-wedstrijd van de dag won de picolet van Poerwo Saliem met 1-0 van Manto Ronopawiro. Het toernooi wordt steeds op de zondag voortgezet.

Overige uitslagen: rowtie: Winston Banai - Eno Williams 39-1, Richenell Small - Ronny Wirodikromo 2 0-0. Na loting ging de vogel van Small een ronde verder; twa-twa: Small - Tjoke Madiksan 50-30, Derrick Fung Fen Cheung - Alfons Wielzen 69-0.-.

 

Bron/Copyright:

,14-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics