Nickerie.Net, dinsdag 21 juni 2005  


Politie onderschept 70 dozen medicamenten

Beta Debidien

 

NIEUW-NICKERIE - De politie heeft gistermorgen vroeg in de omgeving van Wageningen op de Oost-West verbinding een partij smokkelwaar onderschept in een bestelwagen en in beslag genomen. Het voertuig met de lading was onderweg naar Paramaribo. Het betreft in deze zeventig dozen medicamenten, wat kledingstukken en een kleine hoeveelheid specerijen die vermoedelijk afkomstig zijn uit het buurland Guyana.

 

De goederen zijn via de zogenaamde illegale ‘back track route’ over de Corantijnrivier het land binnengesmokkeld. Gewestelijke politiecommandant Elfried Metroos geeft aan dat de politie op onderzoek is gegaan nadat informatie uit de gemeenschap was ontvangen. Deze actie leverde de politie in eerste instantie niets op, waarna de agenten in de vroege ochtend weer op pad zijn gegaan. De tweede actie van de agenten heeft geresulteerd in het onderscheppen van de lading smokkelwaar. De politie heeft in deze zaak slechts één persoon aangehouden en in verzekering gesteld. De smokkelwaar is door de politie in beslag genomen. Intussen is de verdachte bezig deze zaak buiten proces af te handelen. Na de betaling van de boete vastgesteld door de officier van justitie, zal de verdachte in vrijheid worden gesteld.

Het smokkelwaar blijft in het bezit van de politie, omdat medicamenten niet verkocht mogen worden in het openbaar.

 

In het afgelopen weekeind heeft de douane van Nieuw-Nickerie 413 zakken slijpmeel onderschept en in beslag genomen. Dit is voor de zoveelste keer dat er in korte tijd slijpmeel onderschept wordt in het district Nickerie. Het veevoer is teruggevonden in het Zuid- Draingebied dat gelegen is in het zuidelijk deel van het district. In deze zaak heeft de douane vijf Nickerianen aangehouden. Twee van de verdachten zijn eerder betrokken in illegale handel van slijpmeel uit Guyana. De douane heeft het veevoer samen met de verdachten overgedragen aan de politie voor de verdere afhandeling van de zaak. Ook deze zaak hebben de verdachten buiten proces afgehandeld.

 

Deze illegale handel blijkt zeer aantrekkelijk en winstgevend te zijn voor bepaalde Nickerianen, vandaar dat ze keer op keer een kans wagen om via de illegale route het veevoer het land binnen te smokkelen. Metroos geeft aan dat het hoog tijd is, om als overheid zware sancties te ondernemen tegen de overtreders. Wat de politie betreft, zal hij ervoor zorgen dat er meer wegcontroles plaats vinden in het district. Ook de controle langs de Corantijnrivier zal opgevoerd worden.

<

Bron/Copyright:

,21/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics