Nickerie.Net, dinsdag 21 juni 2005  


Zevende verkeersdode in Nickerie

Beta Debidien

 

NIEUW NICKERIE - Albert Mac Intosch, 21 jaar oud, is de zevende verkeersdode voor dit jaar in het district Nickerie. Vrijdagmiddag reed hij op zijn bromfiets uit de Oostelijke polders, richting Nieuw Nickerie. Op een gegeven moment probeerde Mac Intosch op de Fredericiweg een stilstaande vrachtwagen in te halen, maar hij reed tegen de achterzijde van dat voertuig op met het noodlottig gevolg. Mac Intosch overleed ter plekke als gevolg van de zware opgelopen verwondingen.

 

Gewestelijke Politie Commandant (GPK) Elfried Metroos heeft tegenover dWT verklaard dat het slachtoffer vermoedelijk bij het inhalen onvoldoende naar rechts is uitgeweken, waardoor hij tegen de stilstaande vrachtwagen is opgereden. Het voertuig stond uiterst links van de weg geparkeerd.

 

De politie heeft intussen aangekondigd binnen zeer korte termijn een reeks voorlichtingsprogramma’s in het district op te starten. Via de plaatselijke media zal de politie proberen de weggebruikers, vooral de bromfietsers, te wijzen op bepaalde zaken in het verkeer waaraan zij zich moeten houden. Het is ook niet uitgesloten dat bromfietsers in de toekomst een test zullen ondergaan om deel te nemen in het verkeer.

 

Metroos geeft aan dat de politie in de komende dagen meer acties zal ondernemen tegen overtreders van de verkeersregels. Er zal ook gelet worden op het rijgedrag van autobestuurders. Het ligt ook in de bedoeling om in de avonduren de zaak in de gaten te houden, want het komt vaker voor dat heel wat auto’s zich met onvoldoende verlichting op de wegen begeven en een gevaar voor anderen vormen in het verkeer.

 

Bron/Copyright:

DWT

, 21/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics