Nickerie.Net, zondag 26 juni 2005  


Wegen Wageningen zeer slecht

Beta Debidien

 

NIEUW NICKERIE - De wegen van Wageningen verkeren als gevolg van de aanhoudende regens van de afgelopen dagen in een heel slechte staat. De meeste zandwegen zijn onbegaanbaar, de kuilen in de wegen zitten vol met regenwater en de pleinen staan onder hoog opschietend onkruid.

 

Wegen Wageningen nauwelijks begaanbaar in regentijdHumphrey van Wind, bewoner van Wageningen, vertelt desgevraagd aan de Ware Tijd dat de situatie niet is wat het wezen moet. Volgens hem heeft het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) kort voor de verkiezingen van mei 2005 aangegeven de hoofdwegen van het bewoond gebied te Wageningen te zullen rehabiliteren. Hierna heeft het ministerie het werk uitbesteed en de aannemer heeft een aanvang gemaakt met de activiteiten.

 

De werkzaamheden houden in dat de lozingen opgehaald en de bermen en hoofdwegen van zand voorzien worden. De slechte toestand van de wegen wordt verergerd doordat bij het uitdiepen van de lozingen, modder op het wegdek terechtkomt waardoor de wegen tijdens regentijd in een modderpoel veranderen.

 

Kinderen die naar de school moeten en anderen die buiten Wageningen hun activiteiten moeten ontplooien, hebben geen andere keus dan door de modder te lopen. De straatverlichting is nog steeds slecht ondanks het feit dat de elektriciteitsvoorziening op Wageningen vorig jaar augustus overgenomen is door de Energie Bedrijven Suriname NV.

 

Van Wind zegt dat de EBS op bepaalde locaties wel straatverlichting heeft geplaatst, maar dat is niet voldoende. Vooral in de omgeving van de muloschool moeten de scholieren in de ochtenduren vanwege gebrek aan straatverlichting in het donker lopen.

 

Frits Dalger, voorzitter van het Boeren Collectief Wageningen, is ook niet te spreken over de slechte infrastructuur van het bewoond gebied te Wageningen. Hij is van mening dat hoewel de overheid heel wat mensen in dienst heeft genomen, het probleem van de infrastructuur op Wageningen nog steeds niet is opgelost. Dalger denkt niet dat er op korte termijn verandering zal komen in de situatie waarin de wegen verkeren. Hij verwees naar de wegen van de zogenaamde rijstvelden van de ex-medewerkers van de Stichting Machinale Landbouw die onder hoog opschietend onkruid staan. De voorzitter zegt dat het raadzaam is om de infrastructuur van deze rijstvelden nu ook aan te pakken, zodat er minder uitgaven zullen zijn om straks de voorjaarsoogst 2006 voor te bereiden.

 

Bron/Copyright:

,22/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics