Nickerie.Net, zondag 26 juni 2005  


Debuut Samantha Agard bij zangvogelsport Nickerie

Veilig tussen mannelijke concurrenten.

 

door Richenel Small

Nickerie - Samantha Agard (16), die bij haar eerste optreden op 12 juni bij zangvogelwedstrijden twee wedstrijden op rij won, blijkt van jongs af aan belangstelling te hebben gehad van de zangvogelsport. Zij komt uit een gezin bestaande uit vier kinderen en woont in de Mr. Jan Van Pettenpolderpolder, niet ver van het Openbaar Zwembad van Nickerie.

Samantha's debut, 12 juni 2005. het historische moment waarop Samantha Agard (16) haar eerste vogel hangt bij een wedstrijd, die zij met 37-0 won. In de 2e wedstrijd was zij ook fortuinlijk en won met 50-0

In een exclusief gesprek vertelt zij dat de interesse is ontstaan via haar vader, Tongku Agard, die ook actief bezig is met deze tak van sport. Op een bepaald moment vroeg zij haar vader of zij ook mee mocht doen. Hij maakte toen contact met het bestuur van de Zangvogel Bond Nickerie, dat erg enthousiast reageerde op het voornemen van Samantha.

Samantha is student op het Lyceum in Nickerie en zegt haar hobby goed te kunnen combineren met haar studie. Zij weet nog niet echt wat ze wil gaan worden, maar is bezig hierover na te denken. Samantha zegt erg veel van vogels te houden en in de middaguren vaak met haar vogels op stap te gaan. Ook als zij ís middags naar school moet, neemt zij tenminste een vogel mee. Indien het geoorloofd was om ís morgens een kleine fluiter mee te nemen naar school, had ze dat zeker gedaan.

Op de foto poseert Samantha Agard kort na haar debuut met andere zangvogelvrienden op het Volksplein, waarbij zij haar beide wedstrijden won. Rechts van haar staat haar vader.

De twee winstpartijen bij haar debuut hebben haar erg goed gedaan. Op de vraag hoe haar vriendinnen hebben gereageerd op haar deelname aan wedstrijden, zegt Samantha dat zij erg verbaasd waren, omdat zij vooraf niet op de hoogte waren van het feit dat zij zou mee doen. Aan de dames van Nickerie heeft Samantha de volgende boodschap: ďAls je van deze tak van sport houdt, moet je niet bang zijn om mee te doen; het is best wel gezellig.Ē 

Als enige dame tussen de heren voelt zij zich veilig. Zij heeft geen moment het gevoel gehad niet welkom te zijn. Integendeel, bij de eerste keer dat zij meedeed heeft zij een spontaan applaus gehad van alle aanwezigen op het Volksplein. Zij heeft ook belangstelling voor andere takken van sport en noemt daarbij basketbal, turnen, voetbal en ook zwemmen. Samantha moest op zondag 26 juni weer in actie komen en was toen al verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Hierdoor was het ook al zeker dat zij in de prijzen zou gaan vallen.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,21-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics