Nickerie.Net, zondag 26 juni 2005  


Familieleden vragen aan DC rekenschap over moorden

door Ashley Lieveld

Nickerie - Bezorgde familieleden, waaronder ook de ouders, van de op lugubere wijze vermoorde Mukesh Achaiber en Prewien Raghunath, en enkele geestelijke leiders, willen meer weten over het verloop van het onderzoek van de moorden. Daarom begaven zij zich gistermorgen naar het comissariaat om aan districts-commissaris Hein Ramnewash duidelijkheid te vragen.

Bezorgde Nickerianen hebben hun bezorgdheid geuit over de onverklaarbare moorden, die in het district hebben plaatsgevonden., Pandita Tara Badloe (met hoofdsluier).

Pandita Tara Badloe die namens de groep het woord voerde zei dat zij als geestelijke en ook andere geestelijken vaak gebombardeerd worden met vragen door de familie. Vooral daar een der verdachten door de rechter-commissaris in vrijheid is gesteld. Ook de heer Makhaisingh, geestelijke, gaf aan dat de familie meer duidelijkheid wil over de moordzaak. De familie wil graag weten hoe het onderzoek vordert. Sinds de aanhouding van de twee verdachten zijn ze niet meer op de hoogte gesteld over de vorderingen van het onderzoek, totdat zij via de media vernamen dat een der verdachten op vrije voeten is gesteld.

DC Ramnewash zei de bezorgdheid van de mensen te begrijpen en vindt het een heel belangrijk onderwerp dat zij hebben aangesneden. Hij deelde mee dat de politie het vooronderzoek reeds af heeft en dat de zaak nu is overgedragen aan het Parket. De burgervader gaf verder aan dat de ene verdachte nu vrij rondloopt omdat de rc geen aanleiding zag hem langer aan te houden. Hij benadrukte de ongerustheid van de familie en overigen te begrijpen, omdat men wil weten wat gebeurd is en wie wat gedaan heeft.

Prewien Raghunath en Mukesh Achaiber werden ongeveer twee maanden geleden op gruwelijke wijze vermoord. Het lijk van Raghunath werd in Nickerie gevonden met doorgesneden hals en doorgesneden polsen en het gezicht was dichtgeplakt met plakband, terwijl dat van Achaiber enkele weken later uit de Commewijnerivier werd opgevist. Het lijk van Achaiber was haast niet meer te herkennen.

In deze zaak werden de directeur van het plaatselijk radiostation ‘General’, dat gevestigd is aan de St.Jozefstraat , en zijn zoon Radjesh aangehouden op verdenking van de moorden. De twee vermoorde mannen waren geen onbekende bij de familie Djoegan en kwamen daar dagelijks over de vloer. Volgens informaties waren zij goed bevriend met de zoon Radjes. Enkele weken voor de moorden werd Achaiber, die voor medische behandeling naar Paramaribo moest, door Radjes gevraagd of hij met hem wilde meerijden aangezien hij ook naar de hoofdstad moest. Terwijl zij in Paramaribo waren werd Prewien gebeld om de bus te pakken en ook naar Paramaribo af te reizen. Achaiber werd nooit meer levend terug gezien.

Raghunath die samen met Radjes terugkwam naar Nickerie vertelde de dag voor hij vermoord was aan zijn familie en de ouders van Achaiber dat Radjes ze op een avond had meegenomen naar een plaats over de Wijdenboschbrug. Daar aangekomen gingen Radjes en Mukesh het bos in terwijl Prewien door Radjes gesommeerd werd in de bus te blijven wachten. Na enkele uren kwam alleen Radjes terug. Prewien verklaarde nog een plons in het water te hebben gehoord voordat Radjes terugkwam naar het voertuig. Op de vraag waar Achaiber was gebleven zou Radjes geantwoord hebben dat hij hem met zijn geest teruggestuurd had naar Nickerie en dat hij al thuis zou zijn als zij in Nickerie aankwamen. Het stoffelijk overschot van Achaiber werd echter, zoals aangegeven door Raghunath, aangetroffen in de Commewijnerivier, in verre staat van ontbinding.

Door de familie van Achaiber werd dan ook de vraag gesteld waarom niet een zoekactie op touw werd gezet nadat zij dit verteld hadden aan de politie. De familie van Achaiber vindt het erg dat in Nickerie geruchten de ronde deden dat Achaiber, Raghunath zou hebben vermoord en op de vlucht was gegaan.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,21-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics