Nickerie.Net, zondag 26 juni 2005  


Pseudo-politieman nam rijbewijs automobilist mee

Politie: het is niet toegestaan dat niet geüniformeerde agenten optreden in het verkeer

 

door Richenel Small

Nickerie - De politie van Nickerie is bezig een zaak te onderzoeken waarbij de bestuurder Tolaram Goerdayal op een merkwaardige manier in Paramaribo zijn rijbewijs is kwijtgeraakt.  De politie sluit niet uit dat er sprake is van een pseudo-politieman die op een slinkse wijze in een val is gelokt door een mededader. Het is in elk geval voor bestuurders belangrijk om goed uit te kijken aan wie men een rijbewijs geeft.

Tolaram Goerdayal die het verhaal vertelde aan TIMES, zegt op zaterdag 11 juni vanuit Nickerie vetrokken te zijn naar Paramaribo met zijn 1 ton Toyota Dyna pick-up om een partij cement te kopen. Op een bepaald moment gaf hij aan een manspersoon een lift en reed via de Koningstraat richting Kankantriestraat. Bij Poelepantje, nabij de SWM toren vroeg zijn mederijder hem te stoppen, hetgeen hij ogenblikkelijk deed.

Het bleek dat hij verkeerd gestopt was voor de eenrichtingsweg die naar de Johan Adolf Pengelstraat leidt. Dit gebeurde rond vijf uur’s middags. Er kwam hierna direct iemand in burger gekleed in een witgelakte personenauto op hem af, die aangaf politieman te zijn. Hij sprak Goerdayal aan voor diens rijgedrag en vroeg hem ook om het rijbewijs. Toen dit getoond werd nam de “politieman” het rijbewijs mee en vroeg aan Goerdayal om zich te begeven naar het politiebureau Nieuwe Haven om een boete te betalen.

Goerdayal, die besefte een fout te hebben begaan, begaf zich naar het bureau en vroeg aan de daar aanwezige politiemannen of de agent die zijn rijbewijs had ingevorderd reeds aanwezig was. Hem werd geadviseerd om even te wachten. Tegen tien uur ’s avonds had de “agent” zich nog niet aangemeld en aan Goerdayal werd geadviseerd naar het Bureau Keizerstraat te gaan, op zoek naar zijn rijbewijs. Daar wist men ook niets van de zaak af. Toen hij ook daar niet geholpen kon worden, besloot de benadeelde terug te gaan naar het Bureau Nieuwe Haven om een verklaring te vragen, hetgeen in eerste instantie werd geweigerd.

Goerdayal zegt gedreigd te hebben een advocaat in de arm te zullen nemen, waarna hij een verklaring kreeg om terug te kunnen afreizen naar Nickerie. Goerdayal zegt het erg te vinden dat zoiets hem is overkomen maar dat hij in staat is om bij het zien van de “politieman” deze te herkennen. In Nickerie heeft hij contact gehad met de sous-chef van de politie, inspecteur Stanley Benschop, die hem doorgaf dat hij voorlopig geen auto zal kunnen besturen. De benadeelde verplaatst zich nu per bromfiets. Benschop bevestigt aangifte van het voorval en vindt dat Goerdayal ondoordacht heeft gehandeld en zich zo heeft laten pakken.

Het is volgens de inspecteur niet toegestaan dat niet geüniformeerde agenten optreden in het verkeer. Volgens Benschop zal Goerdayal voorzien worden van een duplicaat rijbewijs, dat in Paramaribo wordt vervaardigd. De procedure ter verkrijging van het duplicaat zal nu worden gevolgd. Dat proces kan ongeveer drie weken in beslag nemen.

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,26-06-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics