Nickerie.Net, woensdag 29 juni 2005  


Commissie viering 1 juli bereidt activiteiten voor

door Beta Debidien  

 

Nickerie -  De Commissie viering 1 juli is momenteel druk bezig zich voor te bereiden op activiteiten in verband met de viering van 142 jaar Keti-Koti in het district Nickerie. De organisatie heeft in dat kader een speciaal programma opgesteld. De activiteiten op 1 juli zullen worden opgestart met een dienst in de Vredeskerk aan de GG Maynardstraat.

 

De verschillende culturele groepen vertrekken daarna naar het Roblesplein aan de Waterloostraat waar zij zullen worden verwelkomd door commissievoorzitter Igion Koulen. Op deze locatie zullen de aanwezigen ook toegesproken worden door onder andere een volksvertegenwoordiger en districtscommissaris Hein Ramnewash van Nickerie. Vervolgens zal er een krans gelegd worden bij het 1 juli monument op het Roblesplein. De organisatie zal ook bloemstukken leggen bij andere monumenten in het centrum van Nieuw-Nickerie. De culturele activiteiten zullen in de middaguren voortgezet worden op het complex van de Stichting Cultureel Centrum Nickerie (CCN) aan de Mr J van Pettenpolder.

 

Er staan heel wat sportactiviteiten op het programma. In de middag zullen er optredens zijn van de verschillende plaatselijke culturele groepen. Koulen vertelt dat de voorbereidingen heel vlot verlopen. Zijn organisatie heeft gemeend dit jaar de 1 juli activiteiten te verplaatsen van het marktterrein naar het CCN-complex omdat daar een betere locatie is voor het houden van de culturele activiteiten.

 

De Stichting Cultureel Centrum Nickerie is opgericht op 1 april 1958 en heeft ten doel om in samenwerking met soortgelijke stichtingen en instanties in Suriname, de culturele belangen van de Surinaamse bevolking in het algemeen en van die van de Nickeriaanse bevolking in het bijzonder te dienen. Het CCN-complex is door de jaren heen sterk verwaarloosd. De commissie is onlangs begonnen met de schoonmaakactiviteiten van het complex. Door het organiseren van deze activiteiten hoopt voorzitter Koulen dat de eerste aanzet zal worden gegeven om het centrum in glorie te herstellen. Antoine Elias, voorzitter van de Stichting CCN heeft eerder aangegeven dat de renovatie van CCN zeker meer dan 400.000 euro zal gaan kosten. Het bestuur is niet in staat dat bedrag op te brengen en kijkt uit naar donoren die een bijdrage willen leveren.

 

Bron/Copyright:

,29/06/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics