Nickerie.Net Special, maandag 04 juli 2005  


Kleurrijke Keti-Koti viering in Nickerie

Nickerie - De Nickeriaanse gemeenschap heeft op gepaste wijze de 142 editie van Keti-Koti dag gevierd. Bijzonder was deze keer dat de organisatie onder leiding van Igion Koulen, het CCN-complex als basis koos om het ooit zo florerende Nickeriaanse cultureel centrum weer in haar waarde te helpen herstellen.

De activiteiten begonnen reeds vroeg in de morgen met een speciale kerkdienst waarna er een optocht in Nickerie werd gelopen. De lopers waren allen gekleed in de vele traditionele klederdrachten die ons land kent. Twee muziekgroepen zorgden ervoor dat de menigte ritmisch meedansten. Zo ging de stoet naar alle monumenten waar er een bloemstuk werd gelegd. Ook werden kransen gelegd bij de monumenten ter herdenking van de Hindostaanse en de Javaanse immigratie. De DNA leden Drs. K. Matai en C. Ferreira waren ook aanwezig tijdens de festiviteiten. Zij liepen spontaan mee met de Keti Koti optocht. De dag werd verder gezegend door verschillende geestelijken uit de Nickeriaanse gemeenschap. De Keti koti viering kende verder nog een voetbalcompetitie en een keti koti boottocht op de Nickerierivier.

De heer Matai zei in zijn toespraak dat de slavernij en de immigratie nogal veel overeenkomsten hebben en dat hij op zo een dag het zeker eens is met de commissie dat alle monumenten in bloemen worden gelegd ter nagedachtenis van onze voorouders. Zij zijn onder erbarmelijke omstandigheden hier naar toe gekomen en vervolgens hebben zij vaak onder onmenselijke omstandigheden hun bijdrage moeten leveren aan de opbouw van dit land.

General consul Arlington Bancroft van de Guyanese Ambassade was bijzonder onder de indruk van dit gebeuren. Hij feliciteerde de gemeenschap ook met deze dag namens het Guyanese Staatshoofd Bharrat Jagdeo

De organisatie mag terug kijken op een geslaagde Keti-Koti dag en hoopt dat in de toekomst het CCN-complex opnieuw als basis gebruikt mag worden voor activiteiten als deze.

Nickerie - Foto impressie Keti Koti viering 2005

Fotografie: Danny Jibodh

Bron/Copyright:Danny Jibodh  /  Nickerie.Net

,04-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics