Nickerie.Net, maandag 04 juli 2005  


Raymann brengt werkbezoek aan Stichting WiN

Beta Debidien 

 

NIEUW NICKERIE - De bekende Surinaamse standup comedian Jörgen Raymann zal vandaag een werkbezoek brengen aan de stichting Welzijn instituut Nickerie (WiN) in het district Nickerie. Dit werkbezoek legt hij af in zijn hoedanigheid als toekomstig ambassadeur van het United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF). Samen met Raymann reizen verder onder meer medewerkers van het UNICEF van de afdelingen in Suriname en Nederland mee.

 

Volgens Glenn Tjon Tjauw Liem, voorzitter van stichting WiN, is het doel van zijn bezoek om een beeld te krijgen van de leefsituatie van jongeren in Nickerie. In een ontmoeting met de jongeren van het district, zal Raymann hen aanmoedigen om steeds gezonde keuzes te blijven maken. Hij zal ook een gesprek hebben met de jongeren die deelnemen aan het HIV/AIDS trainingsprogramma van stichting WiN en het Nickerie Aids Team (NAT). Dit project is onlangs met ondersteuning van UNICEF van start gegaan. Het behelst het trainen van dertig jongeren uit diverse organisaties van het district. Na afloop van de zes maanden durende training zullen zij in staat zijn de jongeren uit hun buurten en organisaties voor te lichten en te trainen op het gebied van HIV/AIDS en ‘basic life skills’.

 

Tjon Tjauw Liem geeft aan dat het ook in de bedoeling ligt om deze groep jongeren in de toekomst in te zetten als ambassadeur van het NAT. De delegatie zal verder een ontmoeting hebben met de jongeren van het wijkcentrum van de stichting Ontwikkeling Clarapolder en Omgeving van Nickerie (OCON), en het buurtcentrum van de stichting Jai Hind.

 

De stichting WiN stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan de bevordering van de kwaliteit van zorg en welzijn in Nickerie. Dat doel wordt nagestreefd door het uitvoeren van tal van activiteiten. Onlangs is de stichting gestart met een tweejarige HBO-opleiding tot counselor. De stichting begeleidt en ondersteunt drie wijk- en buurtcentra in de polders. Verder verricht ze in samenwerking met het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie een wetenschappelijk onderzoek naar het hoge aantal zelfmoordgevallen in het district en voert twee leer- en werkprojecten uit. De zorg voor kinderen met een verstandelijk handicap behoort ook tot één van de activiteiten van stichting WiN.-.

 

Bron/Copyright:

,02/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics