Nickerie.Net Special, maandag 04 juli 2005  


Foto-impressie bezoek Jörgen Raymann in Nickerie

 

Nickerie - Jörgen Raymann, de bekende Surinaamse komiek vertoefde in het weekend van 2 juli 2005 samen met Kees van Dongen van UNICEF in het district Nickerie om met jongeren te discussiëren over HIV/AIDS. De jongeren wezen Raymann er op dat er in Nickerie nog teveel een taboe op seks rust, waarbij door ouders en leerkrachten heel weinig aandacht wordt besteed aan seksuele voorlichting aan de jongeren. De ontmoeting werd gehouden in het WiN-huis van Stichting WiN aan de Gouverneurstraat te Nieuw Nickerie.

 

Photoreport Nickerie.Net  / Photography: Danny Jibodh

 

Raymann is van mening dat het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling meer tijd moet vrijmaken om deze zaken op de scholen bespreekbaar te maken, omdat het om de gezondheid van de gemeenschap gaat. Raymann heeft ook te kennen gegeven dat de gezondheidssituatie in Suriname veel achterstand vertoond en dat deze ingelopen moet worden. Hij had een heel positieve indruk van de Nickeriaanse jongeren, waarmee hij een ontmoeting had in het WiN-huis.

 

Pearl Fraser, coördinator van het Nickerie Aids Team (NAT) wees de vertegenwoordiger van de UNICEF op de knelpunten waarmee haar organisatie te kampen heeft in het district Nickerie. Volgens haar heeft het NAT in het begin veel moeite gehad met het geven van HIV/AIDS-voorlichting op de scholen, maar intussen heeft haar organisatie een heel goede band kunnen opbouwen met de afdeling Inspectie van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Nickerie, waardoor zaken nu veel beter verlopen.

 

Mitesh Baggoe, vertegenwoordiger van de Nickeriaanse jongeren in het Jeugdparlement, stelde de ontmoeting met Raymann zeer op prijs. Volgens hem moeten de leerlingen de fouten niet alleen bij de leerkrachten gaan zoeken, maar moeten zich wat flexibeler gaan opstellen om op zoek te gaan naar informatie over HIV/AIDS. Hij constateert dat de jeugd van Nickerie weinig leest. Dit probleem heeft zijn aandacht zei de jeugdparlementariër. Hij wil zich samen met anderen inzetten om een oplossing te brengen, zodat jongeren een betere toekomst kunnen hebben. (Bericht DWT, 4/7/2005).

 

Bron/Copyright:Nickerie.Net

,04-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics