Nickerie.Net, dinsdag 05 juli 2005  


 Harriët Ramdien: ‘Waarom geen vrouw als voorzitter DNA?’

Geplaatst: 05/07/2005

Paramaribo - ‘Ik kan het mij niet voorstellen dat parlementariërs het genderbewustzijn opzij laten varen door niet te kiezen voor een vrouwelijke voorzitter van De Nationale Assemblee’, aldus de zeer gebelgde parlementariër Harriët Ramdien. Volgens haar was de stemming over het voorzitterschap van DNA een van de beste kansen om in te grijpen.

Foto-onderschrift: Harriet Ramdien

Ramdien memoreert hierbij de woorden van een der vrouwelijke parlementariërs, namelijk ‘de eigen moreel ethische waarde opzij leggen ten behoeve van de discipline van de partij’. Hierover reageert zij zeer verbaasd en teleurgesteld. Zij vindt deze stelling zeer goedkoop. ‘Dan ben ik ook benieuwd op welke manier deze persoon aan haar zetel is gekomen.’ Ramdien vindt het zeer teleurstellend dat de voorgedragen vrouwelijke kandidaten Jenny Simons en Yvonne Raveles niet zijn gekozen. Zij kan niet uitdrukken in woorden wat zij van deze situatie vindt.

‘Het moment waarop het aankomt om het genderbeleid goed tot uiting te brengen, zien wij juist niets gebeuren. Integendeel hebben personen hun monden vol van het genderbeleid in het land.’ De twee vrouwelijke kandidaten hebben jaren getoond capabel te zijn en daadkracht te hebben. Verder bezitten zij over een brede parlementaire ervaring. Wanneer gaan wij eens een aanvang maken om het genderbeleid zo optimaal mogelijk te belijden?’, vraagt Ramdien zich af.

Asha Bhagwat

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,05-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics